Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δράση Σιμόπουλου για την ενδοοικογενειακή βία - «Μίλα, είμαστε μαζί σου»

O βουλευτής θα βρεθεί έξω από σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά και σε άλλες τοποθεσίες και θα μοιράσει συνολικά 50.000 φυλλάδια για την κακοποίηση.

Δράση για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας πραγματοποιεί ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με δημοσιογράφους, στους οποίους παρουσίασε τη δράση που ξεκινά με τίτλο «Μίλα, είμαστε μαζί σου».

Η δράση αυτή είναι μία συνεισφορά στην ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας. Η δράση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διανομή εντύπου, διαδικτυακή προβολή και εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής από τη μεθεπόμενη Δευτέρα θα βρεθεί έξω από σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες και θα μοιράσει συνολικά 50.000 φυλλάδια που αφορούν την ευαισθητοποίηση γύρω από το φαινόμενο της κακοποίησης. Στο φυλλάδιο θα γίνεται αναφορά στα στοιχεία που αφορούν την κακοποίηση των γυναικών, καθώς και πού μπορούν να απευθυνθούν θύματα ή άτομα που γνωρίζουν κάποια γυναίκα που βιώνει κακοποίηση.

«Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας βρίσκεται δίπλα σε όλους μας, άσχετα αν δεν το βιώνουμε ή δεν το βλέπουμε. Είναι υποχρέωσή μας να το αντιμετωπίσουμε και να το καταπολεμήσουμε. Το έντυπο που τυπώσαμε είναι μια μικρή μου συνεισφορά στον καθημερινό αγώνα αρκετών από εμάς, να μειώσουμε κάθε μορφή ενδοοικογενειακής βίας», δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος.