Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Εδώ και τώρα» ικανοποίηση των αιτημάτων τους ζητούν οι ένστολοι

Με υπόμνημα που κατέθεσαν στον υφυπουργό Εσωτερικών, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας ζήτησαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση ζήτησαν οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, με υπόμνημα που κατέθεσαν στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, σήμερα στο ΥΜΑΘ.

Ο Γρηγόρης Γερακαράτος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων δήλωσε ότι οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στην αστυνομία, το λιμενικό, πυροσβεστικής και ενόπλων δυνάμεων ζητούν την εδώ και τώρα υλοποίηση από την κυβέρνηση των αιτημάτων τους, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Από τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον είμαστε στην ίδια κατάσταση. Θα κινηθούμε στον αγώνα που ξέρουμε στο πεζοδρόμιο. Αφού θέλουν να κατεβάσουν τα σώματα ασφαλείας στον δρόμο, θα το καταφέρουν».

Οι ένστολοι διεκδικούν: την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣΤΕ για το μισθολόγιο τους, να ισχύσει το βαθμολογιο, την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και άλλα θεσμικά κυρίως αιτήματα.



Διαμαρτυρία συμβασιούχων πυροσβεστών

Να σημειωθεί ότι στο ΥΜΑΘ, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία συμβασιούχοι πυροσβέστες ζητώντας την μονιμοποίηση τους.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θανάσης Ψαροπουλοςς σημείωσε ότι οι συμβασιούχοι ζητούν να δουλεύουν για 12 μήνες καθώς το σώμα έχει ανάγκη για 12μηνη απασχόληση. «Όπως ξέρετε η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, μας χτυπά την πόρτα μας, και είναι αναγκαίο να είμαστε παρόντες όλο το χρόνο σε οποιαδήποτε καταστροφή».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι συμβασιούχοι σε όλη τη χώρα, φτάνουν τις 2.500, και μάλιστα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όταν χρειάζεται.



Επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι προσφέρουν στο σώμα, μετά τους 6 μήνες που λήγει η σύμβαση τους και τελειώσει και ο χρόνος στο ταμείο ανεργίας, δεν έχουν να φάνε.

Με συμβολικό αποκλεισμό της Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το ΥΜΑΘ, συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι συμβασιούχοι του πυροσβεστικού σώματος.

Φωνάζουν συνθήματα ζητώντας την άμεση μονιμοποίηση τους, ενώ κάποιοι άναψαν και πυρσούς.