Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εύφημος μνεία από Ζέρβα στους δημοτικούς αστυνομικούς που έπιασαν τσαντάκια

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε στο γραφείο του τους δύο δημοτικούς αστυνόμους, οι οποίοι βοήθησαν χθες την αστυνομία να συλλάβει τον δράστη μίας κλοπής

Τους δύο δημοτικούς αστυνόμους, οι οποίοι βοήθησαν χθες την αστυνομία να συλλάβει τον δράστη μίας κλοπής τίμησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Διαβάστε σχετικά Δημοτικοί αστυνομικοί έπιασαν ληστή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Μακεδονικής Αμύνης, με τους δυο άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας να ακινητοποιούν άτομο, το οποίο λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφαιρέσει την τσάντα μέσα από το αυτοκίνητο μιας γυναίκας.

Ο δήμαρχος τους υποδέχτηκε στο γραφείο του, παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή και του προϊσταμένου της υπηρεσίας, Πέτρου Παπαφίλη και εκτός από εύφημο μνεία τους πρόσφερε από μια φιάλη κρασί «Γοργόνα».



«Πραγματικά νιώσαμε πολύ υπερήφανοι που οι δημοτικοί μας αστυνόμοι κοντά στα καθημερινά, στα τετριμμένα και τα δυσάρεστα, που είναι η τήρηση της τάξης μέσα στον δήμο, καθ'υπερβαση των καθηκόντων τους συνεισέφεραν στη σύλληψη ενός εγκληματία», ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως η εύφημος μνεία είναι «το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, για να τους ευχαριστήσουμε και να τους συγχαρούμε για αυτό που έγινε χθες».

«Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και προφανώς η διοίκηση, ο δήμος, επί φυλάσσεται για οποιαδήποτε τιμή και αναγνώριση μπορεί να τους προσφέρει», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι δύο άνδρες είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ο δήμαρχος εξήρε την προσφορά της υπηρεσίας υπενθυμίζοντας και το περιστατικό με τον εντοπισμού ενός μικρού κοριτσιού από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο είχε χαθεί. «Δείχνει το μέγεθος της ικανότητας και της ευαισθησίας των 81 ατόμων της Δημοτικής Αστυνομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας το περιστατικό ο δημοτικός αστυνόμος Στέλιος Κωστουλίδης, ανέφερε: «Καθώς ενεργούσαμε πεζή περιπολία στο σημείο που έγινε το συμβάν, αντιλήφθηκαμε καταδίωξη ανδρών της ομάδας Ζ ενός δράστη. Κατευθείαν, αυθόρμητα, τρέξαμε να βοηθήσουμε, τον εγκλωβίσαμε και ακολούθως ήρθαν οι άνδρες της ομάδας Ζ και τον συνέλαβαν. Τους ευχαριστούμε για την αναγνώριση που μας δώσανε. Οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, πάντα προσπαθούμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας κάθε ημέρα».

Από την πλευρά του, ο συνάδελφός του Βαγγέλης Κεχαγιάς, επισήμανε πως η αντίδρασή τους ήταν αυθόρμητη. «Δεν είχαμε χρόνο να σκεφτούμε τίποτα εκείνη τη στιγμή, όλα έγιναν αστραπιαία, σε δευτερόλεπτα, σε κλάσματα του δευτερολεπτου ίσως. Αποκλείσαμε τις οδούς διαφυγής του δράστη, ο Στέλιος από τον δρόμο, εγώ από το πεζοδρόμιο. Ο δράστης είχε σκοπό να διαφυγει μέσω Μακεδονικής Αμύνης, σε παρακείμενο πεζόδρομο», είπε και τόνισε ότι ο δράστης δεν πρόλαβε καθόλου να αντιδράσει.