Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έφηβοι βουλευτές στο γραφείου του δημάρχου Καλαμαριάς

«Το να βλέπεις τη νεολαία να ασχολείται με τα κοινά είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Γιάννης Δαρδαμανέλης στη συνάντησή του με έφηβους βουλευτές.

Συνάντηση με έφηβους βουλευτές από το 3ο Λύκειο Καλαμαριάς είχε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Οι μαθητές ζήτησαν να τον συναντήσουν με σκοπό να συζητήσουν μαζί του τα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα, τις δράσεις που έχουν αναλάβει ως έφηβοι βουλευτές με θέμα τη συμμετοχικότητα, αλλά και να θέσουν τα ερωτήματά τους σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Καλαμαριά.

Σύμφωνα με τον δήμο Καλαμαριάς, ο κ. Δαρδαμανέλης άκουσε τους νεαρούς πολίτες με προσοχή και τους απάντησε σε πολλά θέματα, για τα οποία δεν είχαν γνώση. Μάλιστα τα παιδιά ζήτησαν από τον δήμαρχο να τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν μία δράση, που αφορά την αποτύπωση μιας εικόνας που έχουν σχεδιάσει, σε τοίχο του σχολείου τους.

«Το να βλέπεις τη νεολαία να ασχολείται με τα κοινά είναι πολύ σημαντικό. Μάλιστα το θέμα της συμμετοχικότητας που έχετε επιλέξει, είναι εξαιρετικό, γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι και οι γειτονιές είναι σπίτι μας. Είναι θετικό το γεγονός ότι το έχετε αντιληφθεί, βγαίνετε έξω και το επικοινωνείτε. Γιατί όταν θα σας δουν και τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι να αναλαμβάνετε δράση, σίγουρα θα προβληματιστούν και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα συμμετέχουν», είπε ο κ. Δαρδαμανέλης απευθυνόμενος στους μαθητές.

Οι έξι έφηβοι βουλευτές, εκπρόσωποι των δεκατριών που είναι στο σύνολό τους, αποχώρησαν δηλώνοντας ενθουσιασμένοι, καθώς όπως είπαν ενημερώθηκαν για πολλά θέματα, σε πολύ φιλικό κλίμα και ζήτησαν να ανανεώσουν το ραντεβού με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς,  ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύτηκε να είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα.