Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έφοδος και συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομο τζόγο

Συνελήφθησαν ένας άντρας και μία γυναίκα, ηλικίας 39 και 32 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος, καθώς και 51χρονος θαμώνας.

Έφοδο και συλλήψεις σε κατάστημα με παράνομα τυχερά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ένας άντρας και μία γυναίκα, ηλικίας 39 και 32 ετών αντίστοιχα, ως προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος, καθώς και 51χρονος θαμώνας – παίκτης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που έγινε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί 30 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερού παιγνίου και συνδεδεμένοι με κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή (server).

Την κεντρική μονάδα που αποτελούσε και το κέντρο ελέγχου και διαχείρισης των τυχερών παιγνίων χειριζόταν ο 39χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να αλλάζει την κατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών αμέσως μόλις γινόταν αντιληπτή από αυτόν, η παρουσία αστυνομικών στο χώρο, προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενο έλεγχο.

Αναλυτικότερα, εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

⦁ ηλεκτρονικός υπολογιστής,
⦁ κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή (server), καθώς και
⦁ το χρηματικό ποσό των 1.823 ευρώ.

Οι προσωρινά υπεύθυνοι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

(Φωτογραφία αρχείου)