Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ο αγιασμός και τα... σακάκια (φωτο+vid)

Έφτασε στην 86η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα συναντηθεί με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα και αμέσως μετά θα κάνει βόλτα στα περίπτερα

των Ισμήνης Μπαλαλέ και Φανής Χαρίση

Στην πύλη Σιντριβανίου της ΔΕΘ έφτασε λίγο πριν τις 10:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ως είθισται, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην πύλη Σιντριβανίου η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές κ.κ. Βαρτζόπουλος, Ευθυμίου, Κούβελας, Σιμόπουλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Μελίνα Δερμετζοπούλου. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, αστειεύτηκε για τη ζέστη και είπε πως σε λίγο θα βγάλουν και οι υπόλοιποι τα σακάκια τους, αναφερόμενος στον υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Καλαφάτη, στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης, για μία ακόμη χρονιά, εμφανίστηκε στην Έκθεση χωρίς να φορά σακάκι και γραβάτα.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την τελετή αγιασμού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος έψαλε το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης.



Στη ΔΕΘ βρίσκεται και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και φορείς και στελέχη της πόλης.

Αυτήν την ώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει συνάντηση με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα περιηγηθεί στα περίπτερα της Έκθεσης, κάνοντας τη γνωστή και καθιερωμένη βόλτα στους χώρους της 86ης ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι η ομιλία του για τα εγκαίνια της 86ης διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, ενώ αύριο Κυριακή στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στον ίδιο χώρο.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: