Skip to main content

Έδεσε Θεσσαλονίκη το θηριώδες κρουαζιερόπλοιο Balmoral-1.000 Βρετανοί στην πόλη (φωτο+vid)

Οι Βρετανοί ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το λιμάνι του Ντόβερ - Κάποιοι ανυπομονούν να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλοι θα επισκεφθούν τη Βεργίνα

Έδεσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ένα από τα μεγαλύτερα κρουζιερόπλοια που έχουν προσεγγίσει την πόλη, το Balmoral, το οποίο και μεταφέρει περίπου 1.000 Βρετανούς επιβάτες έτοιμους να ξεχυθούν στους δρόμους της και να γνωρίσουν τα αξιοθέατά της.

Το εμβληματικό Balmoral, σημαίας Μπαχάμες και μήκους 217,97 μέτρων, ανήκει στη βρετανική εταιρεία Fred. Olsen Cruise Holidays και έφτασε στο λιμάνι λίγο πριν τις 9:00 το πρωί. Μεταφέρει 972 Βρετανούς πολίτες διαφόρων ηλικιών, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι. Μάλιστα, ο γηραιότερος έχει ήδη κλείσει τα 90 χρόνια ζωής.

Οι Βρετανοί ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το λιμάνι Ντόβερ της νοτιοανατολικής Αγγλίας από τις 27 Σεπτεμβρίου, όπου και αναμένεται να το ολοκληρώσουν περίπου έναν μήνα μετά, στις 25 Οκτωβρίου. Οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν 14 περιοχές ανά την Ευρώπη από την Κροατία, το Μοντενέγκρο, την Ελλάδα μέχρι και την Ισπανία.

Με το που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη οι Βρετανοί είχαν την επιλογή είτε να επιβιβαστούν στα κόκκινα λεωφορεία hop on hop off και να κάνουν ένα tour στα αξιοθέατα της πόλης είτε να μεταβούν στη Βεργίνα, είτε απλώς να απολαύσουν τη βόλτα και τα ψώνια τους στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Η Kate, που είναι 71 ετών, δήλωσε ενθουσιασμένη με το ταξίδι αλλά και ανυπόμονη να γνωρίσει ακόμα μία πόλη, τη Θεσσαλονίκη. «Το πλοίο είναι πολυτελές και άνετο αλλά οι καλύτερες εμπειρίες δημιουργούνται στη στεριά. Επιλέξαμε να κάνουμε ένα city tour και ελπίζω να έχουμε χρόνο να κάνουμε μία βόλτα στην πόλη που φαίνεται πανέμορφη», τόνισε η ίδια.

Ο Roger, μαζί με τη σύζυγό του, την Annet, επέλεξαν έναν πιο ήσυχο τρόπο να περάσουν τη μέρα τους κάνοντας βόλτα στα καταστήματα. «Θέλουμε να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε και για αυτό θέλουμε να περπατήσουμε την πόλη μιας και ακόμα έχει καλό καιρό», δήλωσε.

Το πλοίο θα παραμείνει στην πόλη έως και τις 18:00, έφθασε εδώ από τον Βόλο, ενώ επόμενος προορισμός είναι η Καβάλα. Μετά το Ντόβερ έδεσε στο Γιβραλτάρ, έπειτα στη Βαλέτα, στο Σπλιτ και στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, το Κότορ του Μοντενέγκρο, ενώ μετά την Καβάλα θα πιάσει Κουσάντασι, Πειραιά, Κατάκολο, Μεσσηνία, στη Μενόρκα και το Καντίθ της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πλοίο θα φύγει με 976 επιβάτες καθώς θα επιβαστούν ορισμένοι και από εδώ.