Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες πιστοί στην πρώτη περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά(φωτο+vid)

Έπειτα από δύο χρόνια περιορισμών η περιφορά έγινε κανονικά για να την παρακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου.

Στον Άγιο Μηνά, στην εκκλησία των εμπόρων της Θεσσαλονίκης, τελέστηκε πριν από λίγο η πρώτη περιφορά του Επιταφίου, παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης και πλήθους πιστών.

Έπειτα από δύο χρόνια αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας η περιφορά έγινε κανονικά, νωρίτερα από κάθε άλλη εκκλησία της πόλης, προκειμένου να την παρακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης με τους πιστούς να κρατούν αναμμένα κεριά και με το "Ω γλυκύ μου έαρ" να ψάλλεται υπό τους ήχους της μπάντας της αστυνομίας και των φιλαρμονικώ της Καλαμαριάς και του Σώματος Προσκόπων Νεάπολης, η πένθιμη πομπή κινήθηκε μέσω των οδών Ι. Δραγούμη, Λεωφόρου Νίκης, Βενιζέλου και Ερμού, για να καταλήξει ξανά στην Ι. Δραγούμη μέχρι τον ναό.

Τον επιτάφιο κρατούσαν αξιωματικοί του Ναυτικού, ενώ την πομπή συνόδευαν όπως κάθε χρόνο μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μικρά κορίτσια που τον έραιναν με λουλούδια. Κατά τη διαδρομή της πομπής οι έμποροι της περιοχής σταμάτησαν για λίγο τη δουλειά και βγήκαν από τα καταστήματά τους για να προσκυνήσουν.