Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ (ΦΩΤΟ)

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» από το αναπλασμένο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης,


Απογοητευτική είναι η εικόνα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν περάσει μόλις δεκατέσσερις μήνες, από την ημέρα που παραδόθηκε στο κοινό η μεγαλύτερη ανάπλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη τα τελευταία χρόνια.

Σπασμένα και κλεμμένα φωτιστικά, σκουπίδια, ξεραμένα δέντρα και φυτά, σκουριασμένα καλαθάκια απορριμμάτων, κατεστραμμένα συντριβάνια, κακή κατάσταση των  δεξαμενών νερού, σπασμένα ξύλα και κλοπές κυβόλιθων, γκράφιτι στους τοίχους και στα παγκάκια συνθέτουν την εικόνα στη Νέα Παραλία, την οποία αντικρίζει πλήθος περιπατητών καθημερινά.

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» από το αναπλασμένο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, το οποίο έχει κερδίσει όχι μόνο βραβεία αλλά και τις εντυπώσεις πολιτών και τουριστών.

Το φωτογραφικό υλικό απεστάλη μέσω υπομνήματος από τον Μη κυβερνητικό Οργανισμό στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας Θανάση Παπά στις 6 Ιανουαρίου του 2015. Ωστόσο, από τότε καμία απάντηση δεν έχουν λάβει για τυχόν ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει ο δήμος, σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο αρχιτέκτονας του έργου Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Την ευθύνη για τη φύλαξη και τη συντήρηση της Νέας Παραλίας έχει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος εμφανίζεται αδύναμος να φέρει σε πέρας αυτό το έργο. Μόλις χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απαντώντας στη σκληρή κριτική του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρου Καλαφάτη, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει  στη δημιουργία μιας επιτροπής υπαλλήλων που θα έχει την ευθύνη για τη συντήρηση του έργου. «Ξεκινάμε έναν υπηρεσιακό μηχανισμό, μια ομάδα ανθρώπων και θα βλέπουμε κάθε πότε χρειάζεται συντήρηση η παραλία» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο.  

Βέβαια, σημαντικές ευθύνες έχουν και οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται να διατηρούν σε καλή κατάσταση τη Νέα Παραλία και να μην προχωρούν σε βανδαλισμούς. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο έργο «Τρεις Κύκλοι» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, το οποίο βρίσκεται στον Κήπο των Γλυπτών.

Δείτε τις εικόνες από τους Φίλους της Νέας Παραλίας:

Πολλά σκουπίδια μέσα στα παρτέρια και το πράσινο. Φωτογραφία από τα παρτέρια απέναντι από τις Ομπρέλες.

Απέναντι από τις Ομπρέλες σκουπίδια, μπάζα και σίδερα.

Οι πινακίδες του εργοταξίου απέναντι από τις Ομπρέλες.
 

Ανάμεσα στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ υπάρχει ακόμα περίφραξη που δυσκολεύει την κίνηση των πολιτών, είναι συνήθως ανοιχτή από την πλευρά του πλακόστρωτου και κλειστή από την πλευρά της Μεγ. Αλεξάνδρου. Ότι πρέπει για να αγανακτήσει ο πολίτης με την δημόσια διοίκηση, γιατί παγιδεύεται.

Στο Κήπο του Απογευματινού Ήλιου έχουν ξεραθεί πολλές στίπες.

Δεν λειτουργούν τα σιντριβάνια του Αλέξανδρου εδώ και πολλούς μήνες.


Όλες οι δεξαμενές νερού είναι σε αυτή την κατάσταση, στο παλιό και στο νέο τμήμα της ανάπλασης.\

Κήπος του Ήχου: Κλεμμένα φωτιστικά

Κήπος των Ρόδων: Δεν έχουν αντικατασταθεί τα ξύλα που αφαίρεσαν

Η σημερινή κατάσταση του καταρράκτη. Δεν πρέπει να συντηρήθηκε ποτέ!!!!

Κήπος του Νερού εικόνες από την πέργκολα

Όλα έχουν  καλυφτεί από ένα παχύ στρώμα λάσπης (σχάρες, φωτιστικά κλπ)

\

Έχουν σκουριάσει ακόμα και οι κάδοι της τελευταίας ανάπλασης.

Η κατασκευή γύρω από το Αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ έχει  πάρα πολλά προβλήματα, σκουριασμένα μέταλλα, κλεμμένα φωτιστικά, σπασμένα ξύλα, γενικά είναι μία κατασκευή που χρήζει άμεσης συντήρησης.

Μπροστά από τις ενοικιάσεις ποδηλάτων  του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ υπάρχει ένα καρφωμένο σανίδι πάνω από ένα ενδοδαπέδιο φωτιστικό.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ