Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι κλίνες ΜΑΦ που διαθέτει η Κλινική θα ανταποκριθούν στην ανάγκη νοσηλείας ασθενών που εξέρχονται από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εγκαινιάστηκε σήμερα η ανακαινισμένη Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου».

Στον νέο ανακαινισμένο χώρο της Κλινικής που διευθύνει ο καθηγητης Πνευμονολογίας, Ιωάννης Κιουμής περιλαμβάνονται 10 αναβαθμισμένες κλίνες πνευμονολογίας και 7 κλίνες που θα που θα λειτουργούν στο πλαίσιο της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Νοσοκομείου η οποία είναι η μοναδική στον τρόπο οργάνωσης και στελέχωσης που λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι κλίνες ΜΑΦ που διαθέτει η Κλινική θα ανταποκριθούν στην ανάγκη νοσηλείας ασθενών που εξέρχονται από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας πριν από το εξιτήριο ή τη νοσηλεία σε άλλη κλινική.

Η ανακαίνιση και αναβάθμιση της κλινικής έγινε κατά κύριο λόγο με δαπάνες του νοσοκομείου και μικρές δωρεές που συγκεντρώθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες και που λειτούργησαν συμπληρωματικά στο τέλος των εργασιών.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Π. Μπογιατζίδη, παρουσία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, της Διοικήτριας Μαρίας Γιόγκατζη και του αναπληρωτή διοικητή Δημήτρη Βαλαρούτσου. Τη σημασία της λειτουργίας της μονάδας και των δυνατοτήτων που προσφέρει επεσήμαναν ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, κ. Καραγιάννης και ο κοσμήτορας του Τμήματος κ. Θ. Δαρδαβέσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ