Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το «αναβαθμισμένο» δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Άνω Ηλιούπολης

Ο δήμος Παύλου Μελά εγκαινίασε το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης το απόγευμα της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου.

Το «αναβαθμισμένο» δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης εγκαινίασε ο δήμος Παύλου Μελά το απόγευμα της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του «το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου θα μείνει αξέχαστο για όσους παραβρέθηκαν στη σεμνή τελετή που διοργάνωσε η αντιδημαρχία Αθλητισμού και η Διεύθυνση Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς κυριάρχησαν το παιχνίδι, οι φωνές των μικρών ποδοσφαιριστών - μεγάλων πρωταγωνιστών, η χαρά των γονέων και φίλων και η συγκίνηση με τις τιμητικές βραβεύσεις του αθλητικού παράγοντα με τη μεγάλη προσφορά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, Μπάμπη Χαλκίδη και του πρώην υπουργού Γιώργου Ορφανού».

Με το έργο «Διαμορφώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στις ΔΚ Σταυρούπολης Ευκαρπίας», η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών τοποθέτησε νέο χλοοτάπητα στα δημοτικά γήπεδα της Άνω Ηλιούπολης και Εργατικών κατοικιών Ευκαρπίας

«Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος στις οδούς Ιθάκης (''σύνορο'' με τον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου) και 17η Νοέμβρη γειτνιάζει με δύο Λύκεια, Γυμνάσιο, Δημοτικό με περισσότερους από 1.200 μαθητές – μαθήτριες, που θα έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζονται με ασφάλεια, όπως και οι αθλούμενοι των συλλόγων, των προγραμμάτων αθλητισμού και φυσικά οι πολίτες τις ώρες κοινού», προσθέτει ο δήμος.

Τον αγιασμό του έργου τέλεσε ο πατέρας Τιμόθεος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία της Άνω Ηλιούπολης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και ακολούθως ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τους μικρούς αθλητές και όλους τους παριστάμενους.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία νέων χώρων άθλησης και στην ανάπλαση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων που υλοποίησαν από το Σεπτέμβριο του 2014 οι διοικήσεις του, μέσα από δέσμες αθλητικών έργων και μεμονωμένων εργολαβιών. Επίσης, τόνισε τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Ηλιούπολης (ενεργειακή αναβάθμιση), στο Στάδιο Σταυρούπολης δίπλα στο δημαρχείο (τοποθέτηση ταρτάν στίβου σε συνεργασία με το υφυπουργείο Αθλητισμού), στο ΔΑΚ Πολίχνης (κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου και στις αναβαθμίσεις ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ με τη στήριξη της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, υπογραμμίζει ο δήμος Παύλου Μελά, «τιμήθηκε ο Μπάμπης Χαλκίδης για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του ως πρόεδρος και μέλος διοικήσεων στους συλλόγους της Ηλιούπολης, ΓΣ Ηλιούπολης, Ορφέα Ηλιούπολης, Αστραπή Κυψέλης με τις οποίες ο σπουδαίος παράγοντας κατέκτησε τίτλους και προώθησε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές σε επαγγελματικές ομάδες, ενώ πρόσφερε τα μέγιστα στο Μπάσκετ του Ορφέα και στο τμήμα Βόλεϊ της αγαπημένης του ομάδας με πανελλήνιες διακρίσεις και κορυφαία επιτυχία τη μεταγραφή του Άκη (Θεόδωρου) Χατζηαντωνίου στον Παναθηναϊκό της οικογένειας Γιαννακόπουλου».

Την τιμητική πλακέτα απένειμαν μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ προσφέρθηκαν στο τιμώμενο πρόσωπο πλακέτες, αναμνηστικές φανέλες και δώρα από τον πρώην αρχηγό του ΠΑΟΚ Γιώργο Τουρσουνίδη, από τον Γιώργο Πλίκα, τον πρώτο παίκτη του Ορφέα που αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα (φορώντας τότε τα χρώματα του "Δημόκριτου") και από τους παλαίμαχους αθλητές της ομάδας μπάσκετ του Ορφέα Σάκη Καλαιτζή, Βαγγέλη Κολτσάκη, Χρήστο Μότσιανο, Σάκη Λαζαρίδη (τον σημερινό Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος).

Στην εκδήλωση των εγκαινίων ο Δήμος Παύλου Μελά προσκάλεσε και τίμησε τον υφυπουργό Αθλητισμού της κυβέρνησης Καραμανλή Γιώργο Ορφανό που με δικές του ενέργειες το καλοκαίρι του 2005, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά χλοοτάπητας στο ξερό γήπεδο της Ηλιούπολης.