Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε σπίτι-πρατήριο για λαθραία τσιγάρα(φωτο)

Κατασχέθηκαν πάνω από 6.500 πακέτα - Η κατοικία του είχε μετατραπεί σε... πρατήριο καπνικών για λαθραία τσιγάρα - Στις 31.180 ευρώ το φέσι στο Δημόσιο

Νέο πλήγμα εναντίον της διάθεσης λαθραίων τσιγάρων στον νομό Θεσσαλονίκης κατάφερε η ΕΓ ΣΔΟΕ, στην προσπάθεια, όπως αναφέρει, «αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της προστασίας της υγείας των καταναλωτών».

Ειδικότερα, υπάλληλοι του Τμήματος Ναρκωτικών – Όπλων και Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Μακεδονίας της ΕΓ ΣΔΟΕ, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν έρευνα σε κατοικία και σε άλλους δύο παρακείμενους χώρους, σε περιοχή του νομού.

Η έρευνα –παρουσία Δικαστικού Λειτουργού–  κατέδειξε ότι η κατοικία είχε μετατραπεί σε πρατήριο καπνικών, από την οποία πωλούνταν λαθραία τσιγάρα. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

⦁    6.524 πακέτα τσιγάρων διαφόρων τύπων και
⦁    397 συσκευασίες καπνού

Συνελήφθη ένα άτομο που οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου στη συνέχεια να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι υπολογίζονται περίπου στις 31.180 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι προμηθευτές των λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενημερώνει το ΣΔΟΕ.