Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Περπάτησαν στην παραλία κατά της εμπορίας ανθρώπων (vid)

Για έκτη συνεχή φορά, πάνω από 400 μέλη της Α21 και πολίτες πραγματοποίησαν το Walk for Freedom από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Μια ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες άνθρωποι που διαδήλωσαν κατά της εμπορίας των ανθρώπων και είχαν ως στόχο να αφυπνίσουν πολίτες και περαστικούς για το ζήτημα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για έκτη συνεχή φορά, πάνω από 400 μέλη της Α21 και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, από διάφορα μέρη του κόσμου πραγματοποίησαν το Διεθνές Walk for Freedom, μία πορεία από το λιμάνι της πόλης μέχρι τον Λευκό Πύργο, στέλνοντας το μήνυμα πως «Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει και εδώ».

Όπως αναγραφόταν σε πλακάτ που κρατούσαν οι σιωπηλοί μαυροφορεμένοι διαδηλωτές «99% των θυμάτων ποτέ δεν διασώζονται» και με την κινητοποίησή τους ζητούσαν να απαλειφθεί η σκλαβιά με κάθε μέσο.

Διαβάστε ακόμη: Νεαρές Ελληνίδες θύματα κυκλωμάτων πορνείας - To trafficking στην Ελλάδα

Η πορεία τράβηξε τα βλέμματα εκατοντάδων κόσμου που κάθονταν σε καφέ ή έκαναν τη βόλτα τους στην παραλιακή, οι οποίοι τραβούσαν τους διαδηλωτές φωτογραφίες, ενώ δεν έλειψαν και οι επευφημίες από περαστικούς που φώναζαν «μπράβο για αυτό που κάνετε».

Η πορεία κατέληξε στον Λευκό Πύργο όπου όλοι μαζί φώναξαν με μια φωνή «Για την ελευθερία», τράβηξαν αναμνηστική φωτογραφία και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων και έλαβε χώρα σε πάνω από 11 πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε διάφορες χώρες.

Αξίζει να τονιστεί πως το φετινό Walk For Freedom σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, δείχνοντας έτσι πως ολοένα και περισσότεροι πολίτες ευαισθητοποιούνται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων.