Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση αφιερωμένη στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου στο Μέγαρο Μουσικής

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, στις 15 Φεβρουαρίου, η Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας συνδιοργάνωσε με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο «Στοργή» (Φίλοι των Καρκινοπαθών Παιδιών) δράση, αφιερωμένη στα παιδιά του Συλλόγου «Στοργή» που πάσχουν από νεοπλασίες και στους φροντιστές τους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στέφθηκε από επιτυχία. Η συμβολή των Νοσηλευτών της 3ης Υ.ΠΕ., που ειδικεύονται στην ειδικότητα της Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής, ήταν ιδιαίτερα σημαντική θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον σχετικά με τη στήριξη των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και των οικογενειών τους.

Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ, κ. Π. Μπογιατζίδης δήλωσε πως με τη σημερινή εκδήλωση αναδεικνύεται η σημαντικότητα των Υπηρεσιών Υγείας για επιστροφή στην καθημερινότητα έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε να βρεθούμε στον κανονικό ρόλο που οφείλει το Σύστημα Υγείας να παρέχει στους πολίτες.

Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Β.Γάκης δήλωσε χαρούμενος που τα παιδικά μάτια θα πάρουν μια γεύση από το μέγεθος της ιστορίας και του πολιτισμού του Μεγάρου καθώς, όπως ανέφερε, μέσα από τον πολιτισμό και τη μουσική γίνεται προσπάθεια για ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών και των οικογενειών τους, οι οποίοι είναι ευπρόσδεκτοι για να παρακολουθήσουν μελλοντικές παραγωγές δωρεάν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου "ΣΤΟΡΓΗ", κ. Τ.Μπακατσέλου, μίλησε για τον ξενώνα που ιδρύθηκε στην Καλαμαριά το 2016,στον οποίο τα παιδιά μπορούν να διαμένουν με τις οικογένειες τους δωρεάν κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους διασφαλίζοντας ασφαλή διαμονή και ποιότητα ζωής. Η κ. Μπακατσέλου χαρακτήρισε τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο ως πραγματικούς ήρωες, που δίνουν μαθήματα ζωής σε όλους με το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους. Τέλος, πέρασε το μήνυμα της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης ώστε ο παιδικός καρκίνος να νικηθεί και ευχαρίστησε τους Νοσηλευτές της 3ης ΥΠΕ.

Τα Μέλη της MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους ενώ ακολούθησαν δραστηριότητες από τους Νοσηλευτές της 3ης ΥΠΕ τόσο για τα παιδιά όσο και για τους φροντιστές.