Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την ανακύκλωση σήμερα στο δημαρχείο

Δράση με σύνθημα «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου» την Παρασκευή στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης.

Ενημερωτική εκδήλωση – εκστρατεία για την ανακύκλωση που συνδιοργανώνουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, από τις 09.00 έως τις 13.00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» και στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.

Η δράση με σύνθημα «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου», που απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε δημότες και επαγγελματίες επιχειρήσεων, έχει στόχο την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών, από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους “Μπλε κάδους” και τους “Κώδωνες γυαλιού”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και σε δημιουργικές δραστηριότητες προκειμένου να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους, με στόχο μια καθαρή πόλη και ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον, ενώ θα χορηγηθούν δώρα και θα κληρωθούν δύο ποδήλατα.