Κυριακή 21 Ιουλίου 2019
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ, UNICEF

Σειρά δημιουργικών και πρωτότυπων δραστηριοτήτων με εκπαιδευτικά παιχνίδια που ενημερώνουν τα παιδιά για τα δικαιώματά τους κ.ά.

Δράση για τα παιδιά, για την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού», στο πλαίσιο του διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας τους διοργανώνουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η UNICEF, μέσω του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο Φουαγιέ του Δημαρχείου και από ώρα 10.00 έως 15.00.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο την 20ή Νοεμβρίου, την ημέρα που υιοθετήθηκε η πιο ευρέως επικυρωμένη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989). Η UNICEF πραγματοποιεί τη μέρα αυτή ανάλογες εκδηλώσεις σε 126 χώρες ανά τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ενώσουν τις φωνές τους και να καλέσουν τις κυβερνήσεις να επενδύουν στο μέλλον τους.
 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού φέτος θα εστιάσει στην προώθηση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στο ασφαλές περιβάλλον των σχολείων, από κάθε είδους καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών – κυρίως ενάντια στον εκφοβισμό και την βία.
 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά δημιουργικών και πρωτότυπων δραστηριοτήτων με εκπαιδευτικά παιχνίδια που ενημερώνουν τα παιδιά για τα δικαιώματά τους, τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και για το πώς τα ίδια μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης στα σχολεία τους. Στον χώρο θα βρίσκεται photobooth όπου τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφίζονται με το hashtag της Παγκόσμιας Ημέρας #WorldChildrensDay, καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες και εκπλήξεις. Την εκδήλωση θα στηρίξουν οι: SolidarityNow, ΑΡΣΙΣ και METAδραση.
 
Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική παράσταση από την εφηβική μπάντα κρουστών «Τα κρούσματα» καθώς και με διανομή σχολικού υλικού της UNICEF.
 
Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://bit.ly/WCD2018_GR
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ