Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την παρουσίαση των επιχειρήσεων του Open Mall Galerius

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο σχήμα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Γούναρη – Open Mall Galerius.

Με καλοκαιρινή διάθεση υποδέχθηκαν τη θερινή περίοδο τα καταστήματα του νέου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Γούναρη – Open Mall Galerius, σε εορταστική αλλά και ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στον υπαίθριο χώρο στη συμβολή της οδού Δημητρίου Γούναρη με την πλατεία Ναυαρίνου.

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία πλαισιώθηκε με καλοκαιρινές μουσικές από dj, ήταν η παρουσίαση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο σχήμα του Open Mall καθώς και τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν τις αγορές από τα καταστήματα-μέλη του προγράμματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Έργων & Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Μιχάλης Κούπκας και Εφραίμ Κυριζίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Παντελής Φιλιππίδης, καταστηματάρχες, πολίτες και επισκέπτες της πόλης.

Οι κ.κ. Καλαφάτης και Γουτίκας συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους ενώ κοινός τόπος στις δηλώσεις όλων των επισήμων, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρξε η ανάδειξη της σημαντικότητας της λειτουργίας του Open Mall Galerius προς όφελος τόσο του εμπορικού κέντρου της πόλης όσο και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεσμεύθηκαν πως τα έργα ανάπλασης της περιοχής θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς.

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη – Open Mall Galerius αποτελεί μία κοινή πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις του κέντρου της πόλης και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση. Η λειτουργία του εντάσσεται στο θεσμό των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου και η εφαρμογή του συνοδεύεται από αισθητικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με στόχο τη δημιουργία ενός ανανεωμένου, αναβαθμισμένου αισθητικά περιβάλλοντος χώρου και την προσέλκυση των καταναλωτών.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.