Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση «Οικολογίας - Αλληλεγγύης» για την κινητικότητα

Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη όλων των πτυχών του κυκλοφοριακού ζητήματος αλλά και των εναλλακτικών και οικολογικών προτάσεων

Η κυκλοφορία στην πόλη και η βιώσιμη κινητικότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργανώνει η «Οικολογία - Αλληλεγγύη» την Τετάρτη 20.2.2019, στις 7.30 μμ., στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις» (Πτολεμαίων 29Α, 5ος όρ), στη Θεσσαλονίκη.

Εισηγητές είναι οι:

  • Παπαγιαννάκης Απόστολος, Επίκουρος Καθηγητής - Σχεδιασμός δικτύων & συστημάτων μεταφορών
  • Πυργίδης Χρήστος, Καθηγητής ΑΠΘ, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
  • Τερζόπουλος Κώστας, ποδηλάτης -Ποδηλατικό καρναβάλι
  • Χιλιτίδης Οδυσσέας, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
  • Τρεμόπουλος Μιχάλης, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση αυτή, σύμφωνα με την παράταξη, στοχεύει στην ανάδειξη όλων των πτυχών του κυκλοφοριακού ζητήματος αλλά και των εναλλακτικών και οικολογικών προτάσεων. Η «Οικολογία - Αλληλεγγύη» εκτιμά ότι η κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη «έχει φτάσει σε οριακά σημεία, ο ΟΑΣΘ δεν επαρκεί, το μετρό έχει παραλύσει πολλές γειτονιές για χρόνια, οι ποδηλατόδρομοι είναι περιορισμένοι και υποβαθμισμένοι ενώ οι πεζοί, ιδιαίτερα των ευαίσθητων ομάδων, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης. Επιπλέον, ότι η κυριαρχία του ΙΧ συνεχίζεται, αφαιρώντας εναλλακτικές λύσεις και δημιουργώντας ασφυκτικές καταστάσεις για χώρους στάθμευσης και για μετακινήσεις».

Η «Οικολογία - Αλληλεγγύη» επιδιώκει «μέσα από τον τεκμηριωμένο διάλογο την υιοθέτηση ενός πλουραλιστικού συστήματος μετακινήσεων, με τη δημιουργία ενός δικτύου τραμ συμπληρωματικού στο μετρό ώστε να εξυπηρετούνται περισσότερες περιοχές της πόλης, με μικρά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, με θαλάσσια συγκοινωνία σε όλο τον Θερμαϊκό, με ανάπτυξη προαστιακού σιδηροδρόμου σε όλη την Κ. Μακεδονία, με πλήρες δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομους».