Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για την Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος - «Ποτέ ξανά ναζισμός»

Στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος κατέθεσαν το απόγευμα της Πέμπτης ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Θανάσης Πάντσιος και η Ρία Καλφακάκου.

Εκδήλωση τιμής για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θεσσαλονίκης στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή της Νεολαίας του κόμματος αλλά και της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» αποτίοντας φόρο τιμής στους Εβραίους που εξοντώθηκηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.



Παράλληλα, το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Θανάσης Πάντσιος καθώς και η δημοτική σύμβουλος, Ρία Καλφακάκου κατέθεσαν στεφάνι μπροστά από το μνημείο.



Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και δύο γόνοι επιζόντων του Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Μηταφίδης αναφέρθηκε στη σημασία «όχι απλώς της μνήμης αλλά και της αντίστασης σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Παράλληλα, σημειώσε πως «η συσκότιση, η συγκάλυψη και η άγνοια όσων έγιναν στην πόλη, στη διάρκεια της Κατοχής, βαραίνει στη συλλογική της μνήμη και ενισχύει το θράσος των αρνητών του Ολοκαυτώματος».

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε μία τέτοια θηριωδία, όπως αυτή του Ολοκαυτώματος αλλά στη λήψη έμπρακτων μέτρων. Στο μεταξύ, άφησε αιχμές για την απόφαση της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει προσωρινά πάρκινγκ στην πλατεία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στο σημείο της πλατείας Ελευθερίας πρέπει να γίνει άμεσα ένα πάρκο μνήμης και πρασίνου και να φωνάξουμε "Ποτέ ξανά Ναζισμός" και όχι να σταθμεύουν αυτοκίνητα.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας πανό φώναξε συνθήματα για τη διασφάλιση της μνήμης όσων Εβραίων εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και φώναξαν όλοι μαζί «Ποτέ ξανά!».