Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για εκπαίδευση και απασχόληση

Εκδήλωση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ με θέμα «Εκπαίδευση και Απασχόληση: Βασικά μεγέθη και διαστάσεις μιας επωφελούς διασύνδεσης» στο Τελλόγλειο

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ., πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση και Απασχόληση: Βασικά μεγέθη και διαστάσεις μιας επωφελούς διασύνδεσης», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ (Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη).

Στην εν λόγω εκδήλωση θα παρουσιαστούν βασικά συμπεράσματα μελέτης του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ με αντικείμενο την επικαιροποιημένη αποτύπωση της εξέλιξης των βασικών δεικτών της αγοράς εργασίας και των εκροών του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα την περίοδο 2001-2018. Επιπροσθέτως θα αναδειχθεί η συσχέτιση των συγκεκριμένων μεγεθών με τους αντίστοιχους μέσους δείκτες στα κράτη-μέλη της ΕΕ-28 (ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς).

Θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα συζήτησης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων. Στην εκδήλωση θα παραστούν επίσης εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος και επιστημονικών φορέων της χώρας.  

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, ΕΔΩ.