Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη εκδηλώσεις μνήμης για την 106η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία

Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία και η επέτειος θα τιμηθεί με σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή, καθορίστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης για την 106η επέτειο της Αρμενικής γενοκτονίας, που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα για το 2021, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 ως εξής:

- 10:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των μαρτύρων της γενοκτονίας, στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας (επί της οδού Διαλέττη 4), χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Στεπανός Πασαγιάν.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, κατά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης επιτρέπεται εντός του Ιερού Ναού η παρουσία αυστηρά 9 ατόμων, όπου και θα τηρηθεί το πρωτόκολλο εθιμοτυπίας, αυστηρά μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Στις 11:00 π.μ. είναι η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία από το κατάστημα LIDL στην οδό Λαγκαδά προς τον Λευκό Πύργο, με αφορμή την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.