Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκκένωση ή διακοπή στο ντέρμπι Ηρακλής - ΠΑΟΚ λόγω υπεράριθμων θεατών

Η καθυστέρηση στην εκκίνηση του β' μέρους στο Ιβανώφειο οφείλεται στο γεγονός πως δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας από παρευρισκόμενους στο γήπεδο.

Καθυστέρηση σημειώνεται στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ στο Ιβανώφειο λόγω μη τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό! Εκκένωση διέταξαν οι διαιτητές για να μην προχωρήσουν σε οριστική διακοπή με υπαιτιότητα του Ηρακλή!

Η καθυστέρηση στην εκκίνηση του β' μέρους στο Ιβανώφειο οφείλεται στο γεγονός πως δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας από τους παρευρισκόμενους στο γήπεδο, σύμφωνα με το gazetta. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για υπεράριθμους θεατές (το Ιβανώφειο χωράει 2.500 κόσμο επομένως με βάση το 50% που έχει ανακοινωθεί για τα γήπεδα θα πρέπει να βρίσκονται σε αυτό 1.250), καθώς και για μη χρήση μάσκας στις εξέδρες και μη τήρηση των αποστάσεων.

Εκκλήσεις από Τσιάρα, Σταμάτη και Θέο

Οι ρεφς, Γ. Πουρσανίδης, Πιτσίλκας και Μαλαμάς, σε συνεργασία με τον κομισάριο έδωσαν διορία δέκα λεπτών στον επίσημο Ηρακλή για την εκκένωση του γηπέδου προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν στην οριστική διακοπή του αγώνα με υπαιτιότητα της ΚΑΕ Ηρακλής. Γι’ αυτόν τον λόγο ο μάνατζερ του Ηρακλή, Γιώργος Τσιάρας, ζήτησε από τον κόσμο να φύγει από το γήπεδο επισημαίνοντας τους έντονους κινδύνους που διατρέχει η ομάδα.

Μετά τον Τσιάρα, το μικρόφωνο πήρε και ο Δημήτρης Σταμάτης από πλευράς των παικτών του Γηραιού, ο οποίος παρακάλεσε τους φίλους της ομάδας να αποχωρήσουν από το γήπεδο για να αποφύγει η ομάδα τον μηδενισμό, ενώ ακολούθησε ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Φώτης Θέος, ο οποίος επίσης ζήτησε από τον κόσμο να αφήσει τις εξέδρες.

«Εμείς θέλουμε να παίξουμε με τον κόσμο»

Κατά την διάρκεια της διακοπής, οι τόνοι ανέβηκαν όταν φίλοι του Ηρακλή τα... έβαλαν με την αποστολή του ΠΑΟΚ, αφού θεώρησαν ότι έκανε καταγγελία, και μερικοί μάλιστα άνοιξαν διάλογο με τον κόουτς Άρη Λυκογιάννη.Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι ο Δικέφαλος δεν κατέθεσε την παραμικρή διαμαρτυρία για το γεγονός ότι υπήρχαν υπεράριθμοι στο γήπεδο και φώναζε πως η ομάδα του θέλει να παίξει κανονικά με τον κόσμο.

Τι ανέφερε ο κομισάριος του αγώνα

«Είχαμε ενημέρωση από την αστυνομική δύναμη ότι μπήκαν φίλαθλοι του Ηρακλή από αφύλαχτη είσοδο στη διάρκεια της πρώτης και της δεύτερης περιόδου. Έως ότου παραμείνει αριθμός που θα ανταποκρίνεται στο 50% της χωρητικότητας του γηπέδου, δεν θα αρχίσει το παιχνίδι. Οι διαιτητές θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΤ3 ο κομισάριος του αγώνα.

«Να τελειώνουν οι αγώνες στο γήπεδο»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, βρέθηκε στο καμαράκι των διαιτητών και ζήτησε να συνεχιστεί το παιχνίδι για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις του στην ΕΤ3 όπου είπε ότι… «Θέλουμε οι αγώνες να τελειώνουν στο γήπεδο και να μην κρίνονται στα χαρτιά. Παρακαλέσαμε τους διαιτητές να βγουν να τελειώσουν το παιχνίδι».