Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτικό σεμινάριο EURICE για τη βιώσιμη παραγωγή ρυζιού στην Ελλάδα

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο της σεζόν 2022-2023 στη La Chef Levi, στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, για το δυναμικό κοινό της επόμενης γενιάς των μαγείρων και ζαχαροπλαστών.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιείται το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο της σεζόν 2022-2023 στην γνωστή και καταξιωμένη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, στη Θεσσαλονίκη.

Ο chef instructor της σχολής Αγάπιος Παμπουκίδης και η Pastry Chef Ντάρια Περεβέρζεβα, μαζί με τους σπουδαστές τους, θα ετοιμάσουν και θα δοκιμάσουν μερικές πρωτότυπες συνταγές με το μοναδικό μεσόσπερμο ελληνικό ευρωπαϊκό ρύζι, από την περιοχή της Χαλάστρας.

Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Στις εκδήλωσεις που πραγματοποιούνται παρουσιάζεται η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιότοπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.

Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.

Την εκτέλεση του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία NOVACERT, ενώ η εταιρία Chef Stories διοργανώνει τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EURICE θα βρείτε:
https://www.europeanrice.eu
https://sustainablerice.eu/
https://www.facebook.com/sustainablerice.eu/
https://www.facebook.com/europeanrice/