Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκτός 2ης ΕΜΑΚ πυροσβέστες που δεν είχαν εμβολιαστεί

Εκτός των οκτώ ΕΜΑΚ της χώρας βρέθηκαν συνολικά 54 πυροσβέστες που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού - Η διορία έληγε στα τέλη Ιουνίου

Εκτός των οκτώ ΕΜΑΚ της χώρας βρέθηκαν συνολικά 54 πυροσβέστες που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με απόφαση του αρχηγού του σώματος Στέφανου Κολοκούρη.

Η διορία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έληγε στα τέλη Ιουνίου, ενώ όλοι τους είχαν λάβει ενημέρωση ήδη από τον Μάιο ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν, προκειμένου να παραμείνουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Σε όλη τη χώρα ο αριθμός των εργαζομένων στις 8 ΕΜΑΚ που υπάρχουν είναι περίπου 400 με την αποχώρηση των 54 εξ αυτών πρόκειται επί της ουσίας για μία έξοδο της τάξεως του 13,5%.  

Σύμφωνα με το ethnos.gr, από την 1η ΕΜΑΚ Αθήνας και την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης αποχώρησαν συνολικά 25 άτομα, όταν και οι δύο ΕΜΑΚ μαζί αριθμούν 180 εργαζομένους (100 έχει η Αθήνα και 80 η Θεσσαλονίκη), ενώ και από την ΕΜΑΚ της Κρήτης αποχώρησαν 6 εργαζόμενοι στους συνολικά 56. «Δεν είναι κάτι το εκδικητικό. Ό

«Όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους έχουν εμβολιαστεί και άπαντες γνώριζαν την υποχρεωτικότητα. Άλλωστε, όλοι τους θα μεταφερθούν σε όμορες υπηρεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας τους και μάλιστα αρκετοί είχαν ήδη δηλώσει πριν την υποχρεωτικότητα ότι επιθυμούν να αλλάξουν υπηρεσίες», επισημαίνουν στο ethnos.gr πηγές από την Πυροσβεστική.