Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε γιατρό-πρώην εργοδότη για να του δώσει χρήματα

Ο 47χρονος αλλοδαπός απαιτούσε εκβιαστικά χρηματικό ποσό προκειμένου να μην προβεί σε καταγγελία σε βάρος του στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Συνελήφθη έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας 43χρονος αλλοδαπός, για απόπειρα εκβίασης σε βάρος 47χρονου γιατρού.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του 47χρονου, σύμφωνα με την οποία ο 43χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος καθαρισμού στο ιατρείο του από το 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2018 οπότε και αποχώρησε, απαιτούσε εκβιαστικά χρηματικό ποσό προκειμένου να μην προβεί σε καταγγελία σε βάρος του στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Χθες το απόγευμα, μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 43χρονος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας πήγε στο σπίτι του 47χρονου γιατρού απαιτώντας εκ νέου χρηματικό ποσό απειλώντας τη ζωή του 47χρονου και της οικογένειας του.

Επιπλέον, σε βάρος του 43χρονου και της 34χρονης συζύγου του, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στον παθόντα, σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση διότι μετά τη λύση της συνεργασίας τους ο 47χρονος ζήτησε την επιστροφή των κλειδιών που τους είχε παραδώσει, δίχως αυτοί να το πράξουν έως σήμερα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.