Skip to main content

Εκβίαζε την πρώην του σύντροφό του με δημοσιοποίηση προσωπικών βίντεο

Την απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές, ενώ την εξανάγκασε σε ερωτικές συνευρέσεις - Δύο συλλήψεις

Στην εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης σε βάρος 25χρονης, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 56 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, του Βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της Παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, προηγήθηκε καταγγελία της 25χρονης γυναίκας, σύμφωνα με την οποία ο 56χρονος πρώην σύντροφός της, μετά τη λήξη της σχέσης τους τον Ιούνιο του 2017, μεταχειριζόμενος απειλές ότι θα δημοσιοποιήσει στους οικείους της βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό που κατείχε από προσωπικές τους στιγμές, απαιτούσε χρηματικά ποσά, ενώ σε τρεις περιπτώσεις εξανάγκασε την 25χρονη σε ερωτική συνεύρεση μαζί του, παρά τη θέλησή της.

Επιπλέον, από αρχές Σεπτεμβρίου του 2017, ο 21χρονος φίλος του, ισχυριζόμενος οτι διαθέτει το προαναφερόμενο υλικό απαιτούσε, ομοίως, εκβιαστικά από την 25χρονη το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, απογευματινές ώρες χθες (12-10-2017), σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή των Αγίων Πάντων, οι δύο άντρες παρέλαβαν από την καταγγέλλουσα συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξωτερικός σκληρός δίσκος, κινητό τηλέφωνο, tablet και ηχείο bluetooth.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.