Skip to main content

Έλατο 20 μέτρων στην Αριστοτέλους για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό

Ένα έλατο, 20 μέτρων, μια φάτνη, ένα μεγάλο Σπίτι του Άι-Βασίλη και ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας θα κοσμούν το κέντρο τη πόλης.

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνει από τα τέλη Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη, οπότε και θα αρχίσει να τοποθετείται ο εορταστικός διάκοσμος.

Ένα φυσικό έλατο, 20 μέτρων, μια φάτνη μετά από αίτημα του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ένα μεγάλο Σπίτι του Άι-Βασίλη, έκτασης 130 τ.μ., ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, το πεφταστέρι απέναντι από τον Λευκό Πύργο και επιπλέον λαμπόνια θα κοσμήσουν φέτος το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας ανέλαβαν και φέτος τον σχεδιασμό και τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα από τις 29 Νοεμβρίου 2018 έως τις 6 Ιανουαρίου του 2019.

Ο άξονας της Αριστοτέλους θα έχει την τιμητική του, καθώς στην πλατεία πρόκειται να στηθεί ένα μεγάλο φυσικό έλατο, ύψους 20 μέτρων, από τον Ταξιάρχη, με χιλιάδες φωτάκια τύπου led. Στην πλατεία θα τοποθετηθεί και το «Σπίτι του Άι Βασίλη», στο οποίο οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να γράφουν τα γράμματά τους στον αγαπημένο Άγιο, αλλά και να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις. Παράλληλα, θα υπάρχουν άλλα τρία σπιτάκια, των ξωτικοεφευρεσεων, της ξωτικοαλχημείας και του αρτοζαχαροπλαστείου. Ο δήμαρχος των ξωτικών καθημερινά ως οικοδεσπότης της Αριστοτέλους θα υποδέχεται τους επισκέπτες, ενώ αισθητή θα είναι η παρουσία και χνουδωτών μασκότ. Όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν. Επίσης στην πλατεία θα υπάρχει ένα μεγάλο καρουζέλ και ένα τρενάκι με μικρό αντίτιμο. Εορταστικός διάκοσμος θα τοποθετηθεί και σε όλο τον άξονα της Αριστοτέλους.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, με μία μεγάλη γιορτή, με τη συμμετοχή του γνωστού τραγουδιστή Γιώργο Σαμπάνη.

Την παραμονή των Χριστουγέννων η κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσει με τις μουσικές από τις 17.30 έως τις 23.00 με συγκροτήματα της πόλης, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα πραγματοποιηθεί με το συγκρότημα «Μπλε» και τον Μύρωνα Στρατή. Στην αλλαγή της χρονιάς και φέτος θα πραγματοποιηθεί το σόου πυροτεχνημάτων με χορηγία του ΕΒΕΘ.

Μπλε χρώμα θα έχει και φέτος ο πεζόδρομος της Αγ. Σοφίας, καθώς θα τοποθετηθεί και πάλι ο «ουρανός» με τα μπλε φωτάκια. Στην ίδια θέση, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, θα βρίσκεται και το πεφταστέρι, διαμέτρου 9,5 μέτρων.

Εορταστικός τόνος και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όπου θα τοποθετηθούν στην Τσιμισκή νέες γιρλάντες με φωτισμό τύπου led, στην οδό Μητροπόλεως οιφωτιζόμενοι κύκλοι και στην Εγνατία για πρώτη φορά καινούργια φωτιστικά από τον Βαρδάρη έως το Συντριβάνι. Ο φωτισμός της Εγνατίας ήταν αίτημα των φορέων της πόλης.
Παράλληλα, θα φωταγωγηθούν και οι ιστοί της Λεωφόρου Νίκης, όπως επίσης και ο δρόμος μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο.

Για τον εορταστικό διάκοσμο και τις εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς της πόλης, οι οποίοι εξεφρασαν τη στήριξή τους με κάλυψη εξόδων και προβολής. Συνολικά ο προϋπολογισμός των εορταστικών εκδηλώσεων ανέρχεται στις 100.000 ευρώ.

Η πρόταση της διοίκησης του δήμου θα παρουσιαστεί επίσημα στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου και θα κληθεί το Σώμα να την εγκρίνει.