Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Ελεύθεροι με όρους οι 6 για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι-Τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα-Εγγύηση για τον δικηγόρο και τη γιατρό.

Ελεύθεροι με όρους αφέθησαν οι έξι κατηγορούμενοι για κύκλωμα με τις παράνομες υιοθεσίες και το εμπόριο ωαρίων που απολογήθηκαν σήμερα.

Και στους έξι επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση στο τμήμα κάθε δέκα ημέρες.

Επιπλέον, στον δικηγόρο και τη γιατρό, που φέρονται ως οι επικεφαλής του κυκλώματος, επιβλήθηκε εγγύηση 30.000 ευρώ.

«Νομίζω ότι η υπόθεση μπήκε στις πραγματικές της διαστάσεις και όχι σε αυτές που φαινόταν τις πρώτες ημέρες», τόνισε ο δικηγόρος της γιατρού, Χρόνης Χατζημιχαήλ, λέγοντας ότι η πελάτισσα του κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες υιοθεσίες. Η ίδια στην απολογία της υποστήριξε ότι έχει πάρει χρήματα μόνο για τις γέννες και τα ιατρικά έξοδα.

«Η πελάτισσα μου υποστηρίζει ότι είναι μια απλή μαία των 1.400 ευρώ η οποία ούτε μπορεί να έδινε χρήματα σε κάποιον και εν πάση περιπτώσει  έχει έναν άνεργο άνδρα και δύο παιδιά που σπουδάζουν. Και το δίλημμα της, που είναι αυτό που έπαιξε και μεγάλο ρόλο, είναι τι θα κάνει από εδώ και μπρος. Αν σταματήσει να εργάζεται ενόψει όλης αυτή της διαδικασίας δεν θα συνεχίσει τις σπουδές του το παιδί της που είναι στην Κομοτηνή», τόνισε ο δικηγόρος της μαίας, Νικόλαος Διαλυνάς.

«Υπάρχει σκάνδαλο αλλά οι δύο Γεωργιανές είναι οι δύο πιο αδύναμοι κρίκοι», τόνισε η Έρση Φωτοπούλου, δικηγόρος των δύο αδελφών Γεωργιανών που κατηγορούνται ως διαμεσολαβήτριες στην υπόθεση αυτή. Το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς εγγύηση «ήταν δικαίωση», πρόσθεσε.