Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι επίδοξοι ληστές της Μοναστηρίου - Ζητωκραύγασαν στην απόφαση

Οι τέσσερις νεαροί και οι οικείοι τους ξέσπασαν σε φωνές στο άκουσμα της απελευθέρωσής τους, υπό όρους, μετά τις απολογίες τους.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα για την απόπειρα ληστείας σε κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από πολύωρες απολογίες, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν από κοινού να αφεθούν ελεύθεροι υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής που διαμένουν και της εγγύησης 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, και οι τέσσερις αρνήθηκαν πως είχαν σκοπό τη ληστεία. Συγκεκριμένα, φέρεται να είπαν πως μετέβησαν στο κατάστημα για να λύσουν προσωπικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη, που σύμφωνα με τους ίδιους, στο παρελθόν μαχαίρωσε έναν φίλο τους. Ισχυρίστηκαν ακόμα πως δεν έφεραν καν μαζί τους το όπλο, τα μαχαίρια, τα γκλοπ και τα γιλέκα με το σήμα της αστυνομίας, αλλά ότι αυτά υπήρχαν στο κατάστημα και μάλιστα επιμελώς κρυμμένα. Τέλος, φέρεται να αρνούνται πως έδεσαν τον υπάλληλο του καταστήματος.

Υπενθυμίζεται πως μπαίνοντας στο κατάστημα και στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν την κάμερα ασφαλείας που κατέγραφε τις κινήσεις στον χώρο, προκάλεσαν ηλεκτρολογική βλάβη, με συνέπεια να πέσουν τα ρολά ασφαλείας και να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας, παράνομη βία, αντιποίηση, φθορά ξένης περιουσίας, σωματικές βλάβες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Μόλις έγινε γνωστό ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί και οι συγγενείς τους ξέσπασαν σε φωνές.