Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της κατάληψης «Mundo Nuevo»

Αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης φώναξαν συνθήματα μέσα στην αίθουσα στο άκουσμα της απόφασης.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης «Mundo Nuevo» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις από την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo

Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 25 και 21 ετών και δύο άντρες ηλικίας 25 και 19 ετών.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από όπου πήραν αναβολή λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Νωρίτερα τους ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης με παραμονή χωρίς τη θέληση του δικαιούχου από κοινού και κατάληψη δημοσίου κτήματος από κοινού. Βγαίνοντας από την αίθουσα, οι αλληλέγγυοί τους που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια ξέσπασαν σε χειροκρότημα και φώναξαν συνθήματα.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Τι βρήκε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια εκκένωσης της κατάληψης «Mundo Nuevo» (φωτο)

Σημειώνεται ότι το κτήριο, που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία επτά χρόνια, είναι ιδιοκτησίας του δήμου Θερμής, με παρέμβαση του οποίου είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε μέλη της κατάληψης έπαιρναν παράνομα ρεύμα και νερό.

Μέσα στον χώρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων κράνη, κοντάρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες.