Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι τρεις για την επίθεση σε οπαδό του ΠΑΟΚ στη Σταυρούπολη

Οι τρεις κατηγορούμενοι φέρεται να ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν ενεργό συμμετοχή και ότι επρόκειτο για παρεξήγηση και όχι οπαδικό επεισόδιο.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις που συνελήφθησαν για το οπαδικό επεισόδιο σε βάρος 26χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ στη Σταυρούπολη την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο, για το οποίο φέρεται να είπαν πως δεν είχε οπαδικά κίνητρα, αλλά ότι επρόκειτο για μεταξύ τους παρεξήγηση.

Περί παρεξήγησης φέρεται να μίλησε και στην κατάθεσή του και ο 26χρονος που δέχθηκε την επίθεση.

Και στους τρεις επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν μια φορά τον μήνα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα πριν και μετά από κάθε αγώνα ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ομάδας τους.

Τα τρία άτομα, 21, 26 και 35 ετών κατηγορούνται για το κακούργημα της ληστείας κατά συναυτουργία καθώς και για τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού με σαφή αθλητική αναφορά και της κατοχής και χρησιμοποίησης αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες με αθλητικό υπόβαθρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου δέκα ατόμων τα ξημερώματα της Κυριακής στη Σταυρούπολη όταν επέστρεψε από τη Μασσαλία ενώ μάλιστα του πήραν και την τσάντα του. Μέλη της ομάδας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ, φέρεται να ρώτησαν τον νεαρό ποια ομάδα υποστηρίζει, χωρίς ο ίδιος να απαντήσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άρχισαν να τον χτυπούν και σταμάτησαν όταν τους είπε ότι είναι ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός μετέβη στο νοσοκομείο Παπανικολάου για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια αποχώρησε.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων ατόμων.

Φωτογραφία αρχείου