Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Γιώργος Αβαρλής για την υπόθεση φακελάκι

Ο πρώην αντιδήμαρχος, ο συνεργάτης του λογιστής και η εφοριακός απολογήθηκαν σήμερα σε ειδικό ανακριτή για υπόθεση με φακελάκι

Ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, ο λογιστής-συνεργάτης του και η εφοριακός που συνελήφθησαν στις αρχές της εβδομάδας μετά από καταγγελία πελάτη του λογιστικού γραφείου για υπόθεση με φακελάκι.

Οι τρεις τους, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροληψία, απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του τρίτου ειδικού ανακριτή.

Ο καταγγέλων, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, είπε πως ο αντιδήμαρχος με την ιδιότητα του ιδιώτη λογιστή, ζήτησε φακελάκι για να τακτοποιήσει στην εφορία - με έναν ακόμα λογιστή και μια εφοριακό - υπόθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο κ. Αβαρλής ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ότι το κομμάτι της τακτοποίησης της υποχρέωσης του πελάτη του στην εφορία ήταν ένας λανθασμένος τρόπος για να πάρει την αμοιβή του, επειδή όπως είπε, ο φαρμακοποιός δεν του τα έδινε.

«Οι πελάτες έχουν γίνει δύστροποι και όταν τους ζητάς λεφτά, πηγαίνουν σε άλλον λογιστή. Δεν ήταν τα χρήματα για κανέναν εφοριακό, ήταν η αμοιβή μου», φέρεται να είπε στην απολογία του που κράτησε περίπου 50 λεπτά.

Ο έτερος λογιστής και συνεργάτης του πρώην αντιδημάρχου έμεινε στο γραφείο του τρίτου ειδικού ανακριτή περίπου δέκα λεπτά. «Εγώ είμαι απλός υπάλληλος, το μόνο που έκανα ήταν να πάω να πάρω την αμοιβή του γραφείου», φέρεται να είπε. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ισχυρίστηκε πως αυτός είπε το όνομα της εφοριακού στη διάρκεια της ανάκρισης μετά από πιέσεις των αστυνομικών. «Ήταν το μοναδικό όνομα που ήξερα», φέρεται να είπε.

Από την πλευρά της η εφοριακός είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι το όνομά της δεν υπάρχει στη δικογραφία.