Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς στην παραλιακή ζώνη

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου πραγματοποίησαν είκοσι τέσσερις ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς στη Θεσσαλονίκη.

Είκοσι τέσσερις ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς πραγματοποίησαν στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης τις απογευματινές - βραδινές ώρες της Τρίτης 22/6 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί προέβησαν κατά περίπτωση, στις απαραίτητες ενέργειες σε βάρος όσων διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την προβλεπόμενη νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.).

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.