Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση ΕΛΑΣ στο πάρκο των Εθνών μετά τις καταγγελίες

Ο δήμος κάλεσε την αστυνομία να επιχειρήσει έπειτα από παράπονα και καταγγελίες κατοίκων για τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών τα απογεύματα.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα του δήμου Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί στο Πάρκο των Εθνών στην Αγίου Δημητρίου.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε ελέγχους διερχόμενων αλλοδαπών και στην προσαγωγή επτά ατόμων που δεν έφεραν μαζί τους χαρτιά για νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.



Ο δήμος κάλεσε την αστυνομία να επιχειρήσει έπειτα από παράπονα και καταγγελίες κατοίκων για τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών τα απογεύματα και τα βράδια στο πάρκο οι οποίοι αφήνουν σκουπίδια στον χώρο, εκδηλώνουν παραβατικές συμπεριφορές και προκαλούν φασαρίες.



«Με τη συνδρομή της αστυνομίας ήρθαμε εδώ πέρα προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε το πρόβλημα το οποίο υπάρχει», τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, συμπληρώνοντας πως αλλοδαποί ή μη πρέπει όλοι να σεβόνται και να τηρούν όλοι τους νόμους.



Ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν ενώ από εδώ και στο εξής σε αυτές θα συμβάλει και η δημοτική αστυνομία. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτή η περιοχή ακριβώς επειδή ήταν επί πολλά χρόνια υποβαθμισμένη να μη γίνει έρμαιο κάποιων ανθρώπων που ενεργούν σε αυτή», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.



Παράλληλα, στο σημείο βρέθηκαν άνθρωποι της αντιδημαρχίας Πρασίνου που ανέλαβαν τον καθαρισμό του πάρκου το οποίο πράγματι είναι σε κακή κατάσταση καθώς σε κάθε γωνιά υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια. Σε άθλια κατάσταση είναι επίσης και ο χώρος όπου υπάρχουν κάποια απομεινάρια αρχαιολογικών ευρημάτων αφού υπάρχουν διάσπαρτα κατεστραμμένα αντικείμενα και σκουπίδια.

Άνθρωπος του δήμου ανέφερε ακόμα πως τα άτομα που συγκεντρώνονται εκτός από τις ακαθαρσίες που αφήνουν, προκαλούν και ζημίες στα υδραυλικά συστήματα του δήμου.