Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εμβολιάστηκαν και στειρώθηκαν εκατοντάδες αδέσποτα στον δήμο Βόλβης (φωτο)

Ο δήμος Βόλβης και η ΕΔΚΕ προχώρησαν σε εμβολιασμό, καταγραφή και στείρωση δεκάδων αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Κοκκαλού

Εμβολιασμός, καταγραφή και στείρωση δεκάδων αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Κοκκαλού υλοποιήθηκε το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου από τον δήμο Βόλβης και την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ).

Η δράση, σύμφωνα με τον δήμο Βόλβης, είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από πολίτες και πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό κτήριο. «Εκτός από τα ζώα που περισυνέλλεξαν συνεργεία του δήμου από διάφορες περιοχές, μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση από τους δημότες, αρκετοί από τους οποίους μετέφεραν οι ίδιοι στον χώρο αδέσποτα από τη γειτονιά τους», σημειώνει ο δήμος στην ανακοίνωσή του.

Ακόμη, ο δήμος τονίζει ότι σημαντική ήταν η συμμετοχή των εθελοντών στις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων, πρόγραμμα που υλοποιεί ήδη ο δήμος Βόλβης μέσω της δημοτικής ιστοσελίδας, καθώς ήδη τα μισά εξ αυτών έχουν υιοθετηθεί.

Με το πρόγραμμα στην Κοκκαλού, ο δήμος Βόλβης εγκαινίασε τη συνεργασία του με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος.

«Η ΕΔΚΕ είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, καρπός ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων, οι οποίοι έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Βόλβης.