Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εμβολιαστικό κέντρο θα στηθεί σε γυάλινο περίπτερο της Ν. Παραλίας

Επαναλειτουργεί σε άλλο περίπτερο το εμβολιαστικό στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - Μειωμένοι τον Αύγουστο, αλλά σε ικανοποιητικά επίπεδα οι εμβολιασμοί

Μπορεί η περίοδος του Αυγούστου να έφερε μείωση στους εμβολιασμούς λόγω κυρίως των καλοκαιρινών διακοπών, ωστόσο με την εκτιμώμενη αύξηση των αναγκών η Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποκτήσει ένα ακόμα εμβολιαστικό κέντρο.

Το κέντρο συζητείται να στηθεί σε γυάλινο περίπτερο της Νέας Παραλίας που πρόκειται να παραχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο για την υποστήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας. «Είναι στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας που έχουμε με τις δύο υγειονομικές περιφέρειες, αλλά και με τον ΕΟΔΥ, όπως έγινε και με τη Βίλα Πετρίδη (σ.σ. είχε παραχωρηθεί, προκειμένου να λειτουργήσει εξεταστήριο για δωρεάν τεστ COVID). Επιπλέον, έχουμε παραχωρήσει κάποια σημεία όπου γίνονται rapid test για τον πληθυσμό, όπως επίσης οχήματά μας με οδηγό που μεταφέρουν προσωπικό του ΕΟΔΥ για να κάνουν κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε άτομα που δεν μπορούν να κινηθούν, με την κάθε ομάδα να εξυπηρετεί την ήμερα έξι με εφτά άτομα», ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Επαναλειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ

Στο περίπτερο 5 λειτουργεί από την περασμένη Δευτέρα το εμβολιαστικό κέντρο που είχε ανοίξει από τον περασμένο Φεβρουάριο στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το mega εμβολιαστικό κέντρο που είχε στηθεί στο περίπτερο 13 (για κάποιο διάστημα είχε καταλάβει και το περίπτερο 15) και λειτουργούσε υπό την ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων και του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε τον τελευταίο εμβολιασμό στις 30 Ιουλίου, καθώς έληξε η σύμβαση που είχε συναφθεί με τη ΔΕΘ-HELEXPO και παρέμεινε κλειστό μέχρι τις 22 Αυγούστου, έως ότου ολοκληρωθεί η μεταφορά του εξοπλισμού.

Το κέντρο άνοιξε και πάλι τις πύλες του για το κοινό προχθές με 24 εμβολιαστικές γραμμές, πραγματοποιώντας 800 με 1.000 εμβολιασμούς ημερησίως και θα παραμείνει ανοιχτό και το διάστημα της Διεθνούς Έκθεσης. Όπως είπε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, τις ημέρες που θα είναι ανοιχτή η έκθεση η είσοδος στο εμβολιαστικό κέντρο θα γίνεται από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

Σημαντική αλλά αναμενόμενη η μείωση των εμβολιασμών

Αξιοσημείωτη ήταν η μείωση των εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν μόλις 2.881 εμβολιασμοί, περίπου όσους διενεργούσε σε ημερήσια βάση μόνο το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ στο τέλος Ιουνίου, διάστημα κατά το οποίο είχε ήδη ξεκινήσει η πτωτική πορεία του προγράμματος «Ελευθερία». Σύμφωνα, πάντως, με την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, Ειρήνη Χατζοπούλου, η οποία μείωση ήταν αναμενόμενη. «Λόγω της απουσίας του κόσμου για διακοπές κρίθηκε σκόπιμο να περιοριστούν τα προγραμματισμένα ραντεβού, έτσι ώστε να πάρει μια ανάσα και το προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων, που εδώ και πέντε μήνες εργάζονται με πάρα πολύ εντατικούς ρυθμούς. Άρα δεν ήταν θέμα ζήτησης, αλλά προσφοράς», εξήγησε.

Η κ. Χατζοπούλου επισήμανε ότι οι εμβολιαστικές γραμμές λειτουργούν κανονικά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες και λόγω των μέτρων που ανακοινώθηκαν για τους κλειστούς χώρους ο ρυθμός των εμβολιασμών θα αυξηθεί.