Skip to main content

Olympic Day Run: Εκατοντάδες δρομείς αψήφισαν την καταιγίδα (vids)

Αθλητές, σύλλογοι, οικογένειες, παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικοί τίμησαν με τον πιο ηχηρό τρόπο την Ολυμπιακή Ημέρα, στη Θεσσαλονίκη.

Ούτε η ζέστη αλλά ούτε και η καταρρακτώδης βροχή εμπόδισαν εκατοντάδες δρομείς να λάβουν μέρος στο 2ο Olympic Day Run, στη Θεσσαλονίκη.

Αθλητές, σύλλογοι, οικογένειες, παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές τους  βρέθηκαν και φέτος στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, από όπου δόθηκε η εκκίνηση για τα 5χλμ και κατάληξη στο λιμάνι της πόλης, τιμώντας με τον πιο ηχηρό τρόπο την Ολυμπιακή Ημέρα.

Μετά τον αγώνα των 5χλμ, διεξήχθη και ο αγώνας των 1,5 χλμ για παιδιά 6-12 ετών, ο οποίος ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και κατέληξε στο λιμάνι.

"Συμμετέχουμε και δεν ξεχνάμε ότι τρέχουμε για την πόλη, τρέχουμε για τον αθλητισμό, τρέχουμε για όλες αυτές τις αξίες που πρέπει να κρατάμε ψηλά. Είναι εξαιρετική εικόνα να συμμετέχουν οικογένειες, παιδιά ακόμη και αν βρέχει" δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου τόνισε ότι τελικά "ο ΟΤΘ μαζί με το Μουσείο, τον δήμο και την Περιφέρεια πρωτοπορούν, πρωτοτυπούν και δεν σταματούν. Δεν νομίζω να έχουμε ζήσει στη Θεσσαλονίκη τέτοιου είδους εκκίνηση".

Το 2ο “Olympic Day Run” διοργανώθηκε από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και της ΙΟΑΡΑ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.