Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένα Avatar σας απαντά εάν έχετε ρευματολογικά!

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και η Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος διοργανώνουν εκστρατείες ενημέρωσης για τις ρευματοπάθειες

Τετ α τετ με έναν ψηφιακό γιατρό-ρευματολόγο θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν την ερχόμενη Παρασκευή και το ερχόμενο Σάββατο οι Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρευματολογίας που διοργανώνουν η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και η Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ – ΕΠΕΡΕ).

«Αισθάνεστε πόνο στις αρθρώσεις;», «Πονάει η μέση ή η πλάτη σας;», «Δυσκολεύεστε να κινηθείτε το πρωί; νιώθετε κούραση», είναι μερικές απο τις ερωτήσεις του ψηφιακού γιατρού της Πανελλήνιας Ενημερωτικής Εκστρατείας Ρευματικών Παθήσεων στις οποίες θα κληθείτε να απαντήσετε στην  εκδήλωση που διοργανώνεται στο One Salonica.

Με κεντρικό σύνθημα “το σώμα σου μιλάει, άκουσέ το”, η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και η Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ – ΕΠΕΡΕ) από το 2014, και κάθε χρόνο, διοργανώνουν εκστρατείες ενημέρωσης για τις ρευματοπάθειες.

«Είναι πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση του κόσμου και ακόμα περισσότερο των νέων για τις ρευματικές παθήσεις», τονίζει η κυρία Ευαγγελία Καταξάκη, αντιπρόεδρος της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, και συμπληρώνει: «Γι’ αυτό, ακολουθώντας τις εξελίξεις, φροντίζουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους προσέγγισης και ενημέρωσης, του νεανικού κοινού καθώς οι ρευματικές παθήσεις αφορούν όλες τις ηλικίες, όχι μόνο τους ηλικιωμένους και συνοδεύονται από πόνο και σωματική ανικανότητα. Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, η έγκαιρη πρόσβαση στον γιατρό και η έναρξη της θεραπείας αποτελούν το κλειδί για την καλύτερη αντιμετώπιση τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Στη ιστοσελίδα της εκστρατείας www.tosomasoumilaei.gr. ο επισκέπτης μπορεί να βρει αναλυτικές πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για τις ρευματικές παθήσεις και τις θεραπείες τους, συλλόγους ρευματοπαθών ασθενών ανά την Ελλάδα, αλλά και να αναζητήσει ρευματολόγο στην περιοχή του.