Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ

Έναν διαφορετικό περίπατο μέσα και έξω από τα Τείχη, από το Επταπύργιο μέχρι την Πολιτιστική Γειτονιά, επιμελήθηκε το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα».

Ψυχή υγιής εν σώματι υγιεί. Το μήνυμα αυτό έστειλε το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα», κατά παράφραση του αρχαίου ρητού (νους υγιής εν σώματι υγιεί), μέσα από την ενεργή συμμετοχή της στον περίπατο κατά μήκος των Βυζαντινών Τειχών, που συνδύασε την ιστορική ξενάγηση με την άσκηση.

Ο περίπατος μέσα και έξω από τα Τείχη, από το μνημείο του Επταπυργίου μέχρι την Πολιτιστική Γειτονιά στον Τομέα Τειχών της Δ.Ε. Συκεών, διοργανώθηκε (Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021) από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεών του για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, και πραγματοποιήθηκε υπό τη συνοδεία των συντονιστών συμβούλων Ειρήνης Καγιαμπίνη και Θανάση Καλτσίκα.

Ο περίπατος εκτός και εντός των Τειχών, και με σύνθημα «Περπατώ-Αναπνέω-Επικοινωνώ», είχε έντονο ιστορικό αλλά και ψυχοκοινωνικό χαρακτήρα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες είχαν τη δυνατότητα να δεχθούν ιστορικές πληροφορίες για τα Τείχη, καθώς και να έχουν την εμπειρία από μια σειρά χοροκινητικών δραστηριοτήτων, που επιμελήθηκε η κλινική-κοινωνική ψυχολόγος της «Πυξίδας» Χρυσάνθη Κολύβα.

Στις δραστηριότητες αυτές οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τη σύνδεση της κίνησης με την ψυχοσυναισθηματική τους κατάσταση. Ο περίπατος ολοκληρώθηκε με μια χορογραφία στην Πολιτιστική Γειτονιά, όπου επικράτησε η καλή διάθεση όλων, αναδεικνύοντας έτσι έμπρακτα τη σύνδεση της φυσικής υγείας με την ψυχική υγεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ