Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛΤΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ... 10.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Ο μοναδικός υπάλληλος των ΕΛΤΑ στον Σοχό καλείται να εξυπηρετήσει εκτός του οικισμού, τους κατοίκους του Βερτίσκου και των χωριών του δήμου Βόλβης.

Για τον υπάλληλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο υποκατάστημα του Σοχού μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά είναι πολύ διαφορετική σε σύγκριση με μέρες των συναδέλφων του.

Και πώς να μην είναι διαφορετική, όταν το συγκεκριμένο υποκατάστημα λειτουργεί μόνο με έναν υπάλληλο τα τελευταία χρόνια, παρότι οι απαιτήσεις που έχει είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Από εκεί εξυπηρετούνται εκτός των κατοίκων του Σοχού, οι κάτοικοι του Βερτίσκου, αλλά και τον γειτονικών χωριών του δήμου Βόλβης, που πληθυσμιακά αντιστοιχούν σε 10.000 κατοίκους.

Ο υπάλληλος καλείται καθημερινά να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων που έρχονται στο κατάστημα, ενώ το απόγευμα η δουλειά συνεχίζεται αφού πρέπει να παραδώσει αλληλογραφία σε όσους χρειάζεται.

«Ο φόρτος εργασίας του μοναδικού υπαλλήλου των ΕΛΤΑ στον Σοχό είναι τεράστιος και είναι λογικό να μην μπορεί να αντεπεξέλθει», αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος του Κινήματος Σοχού, Αρέθουσας και Περιχώρων Απόστολος Μισχόπουλος.

Ο φορέας που εκπροσωπεί ο κ. Μισχόπουλος και ζητά τη δημιουργία αυτόνομου δήμου Σοχού, που τώρα υπάγεται στον δήμο Λαγκαδά, έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον περιφερειακό διευθυντή των ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης Κώστα Φραντζή, με την οποία ζητά να στηριχθεί το υποκατάστημα του Σοχού με επιπλέον προσωπικό.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει αναδιάρθρωση στα ΕΛΤΑ αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή μας είναι ορεινή, βρίσκεται σε απόσταση 45 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 30 χλμ από την πόλη του Λαγκαδά, οπότε είναι απαραίτητη η εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος», εξηγεί ο κ. Μισχόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υποκατάστημα του Σοχού είναι το μόνο σημείο που μπορούν να γίνουν τραπεζικές συναλλαγές, όπως η παραλαβή των συντάξεων, αφού έχει κλείσει το τραπεζικό υποκατάστημα της Πειραιώς.

«Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν άλλο σημείο για να κάνουν όποιες συναλλαγές επιθυμούν. Συν τοις άλλοις, την προηγούμενη εβδομάδα ο υπάλληλος έπρεπε να λείψει για τρεις ημέρες, κάτι που σήμαινε ότι το υποκατάστημα παρέμεινε κλειστό  και οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν», επισημαίνει ο πρόεδρος του Κινήματος Σοχού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ