Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένας τόνος τροφής για αδέσποτα σε Σέιχ Σου και όχι μόνο

Προσφέρεται πάνω από ένας τόνος τροφής για τα αδέσποτα, με έμφαση στην περιοχή του Σέιχ Σου, όπου έχει παρατηρηθεί υποσιτισμός ζώων

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η σίτιση των αδέσποτων ζώων τις ημέρες του κορωνοϊού, ειδικά στις αστικές περιοχές καθώς οι περιορισμοί κυκλοφορίας δεν επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση σε φιλόζωους.

Ωστόσο ήδη έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες για το πρόβλημα, όπως αυτή του δήμου Θεσσαλονίκης που σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία θα τοποθετήσει αύριο ταΐστρες στη Νέα Παραλία για τη σίτιση των αδεσπότων.

Ανάλογη κίνηση πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη και το online κατάστημα με είδη για κατοικίδια petshop88.gr, στην προσπάθεια να σιτιστούν αδέσποτοι σκύλοι και γάτες στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσφέρεται πάνω από ένας τόνος τροφής για τα αδέσποτα, με έμφαση στην περιοχή του Σέιχ Σου, όπου έχει παρατηρηθεί υποσιτισμός ζώων λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Τη διαδικασία του διαχωρισμού και της διακίνησης των τροφών θα αναλάβουν άτομα που γνωρίζουν τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Επίσης, από το ίδιο κατάστημα καλύπτεται τουλάχιστον για δυο μήνες η σίτιση των σκύλων της Ε.Μ.Α.Κ Θεσσαλονίκης.