Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο διαρρήξεις-καρμπόν μέσα σε δύο μήνες σε σπίτια στο Πανόραμα

Με την ίδια μέθοδο, όπως και στην περίπτωση του αντιδημάρχου Γ. Αβαρλή, άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε οικία επιχειρηματία στην περιοχή του Πανοράματος

Η δημοσιοποίησης της διάρρηξης της οικίας του αντιδημάρχου του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργου Αβαρλή, την οποία είδε απευθείας μέσω του κινητού του, φέρνει στο φως της δημοσιότητας άλλο ένα περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή του Πανοράματος, με την ίδια ακριβώς μέθοδο.

Τέσσερις δράστες, με τους τρεις να εισβάλουν μέσα στο σπίτι, χρησιμοποιώντας έναν λοστό για να ανοίξουν κάποια μπαλκονόπορτα, και τον έναν σε ρόλο τσιλιαδόρου να περιμένει μέσα στο όχημα. Ακόμα και οι κινήσεις των δραστών μέσα στην οικία και ο τρόπος που πήραν τα κλοπιμαία είναι ίδια, ενδείξεις που πιθανώς να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σπείρα, που έχει βάλει στο στόχαστρό της την περιοχή του Πανοράματος, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη – Αντιδήμαρχος είδε σε απευθείας μετάδοση τη διάρρηξη του σπιτιού του

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Χατζηγεωργίου έζησε ανάλογο περιστατικό με τον αντιδήμαρχο του δήμου Θεσσαλονίκης, όταν τον περασμένο Νοέμβριο οι δράστες άνοιξαν την οικία του, που βρίσκεται επίσης στην περιοχή του Πανοράματος.

Το περιστατικό περιέγραψε μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος την επόμενη μέρα που έγινε αντιληπτή η διάρρηξη ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές, παραδίδοντας ακόμα και υλικό από κάμερες που έδειχναν τις κινήσεις των δραστών.

Η διάρρηξη στην οικία του κ. Χατζηγεωργίου σημειώθηκε στις 20 Νοεμβρίου, με τους τρεις δράστες να εισβάλλουν μέσα σε αυτή περίπου στις 8 το βράδυ, αφού είχαν αποχωρήσει η κόρη του επιχειρηματία με τη γιαγιά της.

«Λογικά παρακολουθούσαν το σπίτι, καθώς μπήκαν μέσα λίγο μετά την αποχώρηση και των τελευταίων ατόμων. Έδρασαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως στην περίπτωση του αντιδημάρχου. Έσπασαν με λοστό το παντζούρι και μετά το παράθυρο σε ένα μπαλκόνι, για να μπουν μέσα στον χώρο του σπιτιού», ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου. Όπως μάλιστα αναφέρει ο ίδιος, χτύπησε κανονικά ο συναγερμός, άλλα όπως αποδείχθηκε αυτό δεν πτόησε τους διαρρήκτες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το έργο τους μέσα σε περίπου 3,5 λεπτά. Από την κουζίνα, σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι δράστες κατευθύνθηκαν στην κρεβατοκάμαρα, απ΄ όπου πήραν κοσμήματα και ρολόγια αξίας περίπου 40.000 ευρώ.

Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες έβαλαν τα κλοπιμαία μέσα σε μαξιλαροθήκη (σε σεντόνι στην περίπτωση του αντιδημάρχου) και τράπηκαν σε φυγή με όχημα στο οποίο τους περίμενε ο τέταρτος συνεργός τους.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή την επόμενη μέρα όταν επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι ο επιχειρηματίας, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές αρχές. Οι κινήσεις των δραστών στον εξωτερικό χώρο της οικίας καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, κοίταξαν και στις κάμερες, λίγο πριν μπουν μέσα στο σπίτι. Όλο το υλικό παραδόθηκε στις αρχές, προκειμένου να διευκολυνθούν στο έργο τους. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Όταν ο κ. Χατζηγεωργίου γνωστοποίησε τη διάρρηξη σε γνωστούς αλλά και στα social media, δέχθηκε μαρτυρίες από άτομα που είχαν πέσει θύματα διαρρηκτών, οι οποίοι φαίνεται πως δρούσαν με παρόμοιο τρόπο στην ίδια περιοχή.