Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Eνιαίο νοσηλευτικό κλάδο ζητούν εργαζόμενοι σε νοσοκομεία

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη από εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία για τον φημολογούμενο διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας.

Διαμαρτυρία για τον διαχωρισμό που φημολογείται ότι θα γίνει στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας πραγματοποιούν δεκάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είχαν ανακοινώσει συνδικαλιστικοί φορείς, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στη διάσπαση των νοσηλευτών σε δύο κλάδους, τους πανεπιστημιακούς (ΠΕ) και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕ) ο ένας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) ο δεύτερος, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρέθηκαν έξω από τις διευθύνσεις της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, κ. Δημήτρη Τσαλικάκη. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο κ. Τσαλικάκης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το μήνυμα και τα αιτήματά τους στο αρμόδιο υπουργείο.



«Με αυτή τη ρύθμιση ο κλάδος θα είναι πάντα διαιρεμένος» τόνισε το μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, Ελένη Μπακιρλή, κατηγορώντας παράλληλα τις εκάστοτε κυβερνήσεις πως «δεν προσπάθησαν να έχουν έναν νοσηλευτικό κλάδο έτσι όπως αξίζει για τις σύγχρονες ανάγκες που έχει σήμερα ο ασθενής».

Τα αιτήματα των νοσηλευτών είναι ο ενιαίος νοσηλευτικός κλάδος (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) και με μεταβατικές διατάξεις να γίνει αναβάθμιση των ΔΕ και των ΤΕ σε ΠΕ.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία προς το ΥΜΑΘ, ενώ θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον υφυπουργό, κ. Θεόδωρο Καράογλου.