Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΑΤ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

Νομοθετική ρύθμιση στα χνάρια αυτής του 2016 που αφορούσε την ενίσχυση των νοσοκομείων, θα ζητήσει από τον Μ. Χρυσοχοΐδη η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη δυνατότητα να μπορούν να ενισχύουν οι δήμοι με νόμιμο τρόπο τα αστυνομικά τμήματα που υπάγονται στην περχιοχή τους αναμένεται να ζητήσουν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης.

Όπως συζητήθηκε χθες σε συνάντηση που είχε η διοίκηση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με την ηγεσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οι αυτοδιοκητικοί άρχοντες αναμένεται να καταθέσουν σχετικό αίτημα σε συνάντηση που πρόκειται να έχουν στο προσεχές διάστημα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Έχει τύχει πολλές φορές να θέλουμε να βοηθήσουμε τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας και κινούμαστε λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου στα όρια της νομιμότητας», αναφέρει στη Voria.gr ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Μάλιστα, το 2016 είχε περάσει αντίστοιχη νομοθετική διάταξη στη Βουλή, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να ενισχύουν τα νοσοκομεία, είτε μέσω δωρεών είτε με την παροχή αναλώσιμων υλικών, όπως και έγινε σε εντονότερο βαθμό την περίοδο της πρώτης έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σχετική αιτιολογική έκθεση είχε αποσταλεί από τον κ. Καϊτεζίδη από το 2016, όταν τα ηνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε ο Νίκος Τόσκας, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Με τους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ συζητήθηκαν και άλλα θέματα που τους αφορούν, όπως οι μεγάλες ελλείψεις σε οργανικές θέσεις που αποδυναμώνουν σε μεγάλο βαθμό τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι οι συνδικαλιστές είχαν προειδοποιήσει για ενδεχόμενο λουκέτο στο ΑΤ Ευόσμου, εφόσον συνεχιστεί η λειψανδρία που παρουσιάζεται.

«Συμφωνήσαμε να ζητήσουμε περικοπή των αποσπάσεων, ώστε να σταματήσει η διαρροή έμψυχου δυναμικού από τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, κάτι που έχει επίπτωση στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», αναφέρει ο κ. Καϊτεζίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ