Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ενίσχυση του συστήματος Υγείας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Κινητοποίηση σήμερα το πρωί των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Προσλήψεις ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού και ενίσχυση του συστήματος Υγείας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο ΑΧΕΠΑ στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.

Όπως σημείωσε η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, σήμερα το ΕΣΥ είναι σε χειρότερη κατάσταση από τον Μάρτιο και «βλέπουμε ότι σε ένα μικρό νέο κύμα καταρρέει».

Η κ. Κατσίμπα προειδοποίησε πως δεν αρκούν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα χρήση μάσκας και αποστάσεις, όταν «στοιβάζονται σε ΜΜΜ ανά 50αδες και λειτουργούν τάξεις με 40 μαθητές».

Ακόμα, τόνισε πως αυτή η κατάσταση κινδυνεύει να κάνει τα νοσοκομεία όλης της χώρας «νοσοκομεία μιας νόσου» καθώς είναι τόσα πολλά πλέον τα περιστατικά κορωνοϊού με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι ιατροί, ο εξοπλισμός και οι υποδομές για τη νοσηλεία ανθρώπων με άλλες ασθένειες - εμφράγματα,νεφροπάθειες κ.ά.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των νοσοκομείων ζήτησαν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως τα υπάρχοντα την εκθέτουν όσον αφορά το ΕΣΥ και συγκεκριμένα μόνιμες προσλήψεις, ενίσχυση ΜΕΘ, ενίσχυση πρωτοβάθμιας Υγείας και επίταξη ιδιωτικού τομέα για να βοηθήσει στην πανδημία με το εξειδικευμένο υλικό.