Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένοχος ο αγγειοχειρουργός για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως - Εντός της ημέρας η ποινή.

Ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο τελεσθείσα διά παραλείψεως κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό ο 43χρονος αγγειοχειρουργός που κατηγορείται για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη το 2017.

Αυτήν την ώρα ο δικηγόρος υπεράσπισής του υποβάλει τα αιτήματα για τη χορήγηση ελαφρυντικών και εντός της ημέρας το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει για την ποινή του. Για την ίδια πράξη είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της μεσίτριας επήλθε από ένα τραγικό ιατρικό λάθος και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τη σκοτώσει.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2017, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για θεραπεία αφαίρεσης κιρσών με τον κατηγορούμενο αγγειοχειρουργό και βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής μετά από μέρες αναζητήσεων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός οδήγησε την 36χρονη σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου και της χορήγησε δύο δυνατά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία δεν ήταν απαραίτητα για την αφαίρεση κιρσών. Τα φάρμακα αυτά προκάλεσαν άπνοια στη μεσίτρια, που λίγο αργότερα κατέληξε.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο κατηγορούμενος αντί να καλέσει για βοήθεια, τοποθέτησε το πτώμα της στο αυτοκίνητό του και το πέταξε σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου βρέθηκε λίγες μέρες μετά σε κατάσταση αποσύνθεσης και γυμνό.