Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ Αστυνομίας και φοιτητών έξω από το ΑΠΘ (video)

Φοιτητές βγήκαν στο οδόστρωμα επί της οδού Εθνικής Αμύνης - Επικράτησε ένταση μεταξύ της Αστυνομίας και των παρευρισκομένων.

Ένταση επικράτησε έξω από το ΑΠΘ μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομίας, η οποία διεξάγει επιχείρηση μετά τα κορωνοπάρτι που γίνονται στο campus.

Διαβάστε ακόμη: Για 2η μέρα αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ (vid+φωτο)

Η ένταση ξεκίνησε όταν ένας αστυνομικός έπιασε από τον λαιμό δημοσιογράφο, όπως ο ίδιος καταγγέλει, ο οποίος εκείνη την ώρα τραβούσε βίντεο. Στο σημείο επικράτησε αναταραχή και μετά από λίγα λεπτά η αστυνομία υποχώρησε στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Μερίδα ατόμων έσπρωξε κάδους προς τους αστυνομικούς και όλοι οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στο οδόστρωμα. Μετά από νέα ένταση, η πλειοψηφία των αστυνομικών δυνάμεων αποχώρησε, ενώ στο σημείο παραμένουν δύο διμοιρίες.

Η κυκλοφορία επί της Εθνικής Αμύνης διακόπηκε, ενώ λίγο μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων οι συγκεντρωμένοι ξαναεισήλθαν στο ΑΠΘ.

Λίγο αργότερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν εκ νέου στο πάρκο της Μελενίκου απέναντι από την πύλη εισόδου της Φιλοσοφικής. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που βρίσκονταν μέσα στο campus κινήθηκαν κι εκείνοι στο ίδιο ύψος από την πλευρά του ΑΠΘ, άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο. Η Εθνικής Αμύνης παραμένει έως και αυτή την ώρα κλειστή.




 
Να σημειωθεί πως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα περιμετρικά του ΑΠΘ πραγματοποιώντας ελέγχους σε άτομα που επιχειρούν να εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου στο πλαίσιο αποτροπής των κορωνοπάρτι, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε άτομα που έχουν ακαδημαϊκή ή φοιτητική ταυτότητα.