Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένταση στη δίκη για τον θάνατο 14χρονης που παρασύρθηκε από όχημα

Το άτυχο κορίτσι παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 18χρονος όταν γυρνούσε από το φροντιστήριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με εντάσεις ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη για τον θάνατο μίας 14χρονης μαθήτριας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το 2017 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και κατέληξε. Το μικρό κορίτσι επέστρεφε από το φροντιστήριο και επιχείρησε να περάσει από τη διάβαση πεζών όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός, τότε 18 ετών, την παρέσυρε κινούμενο με υπερβολική ταχύτητα.

Ο 23χρονος σήμερα κατηγορούμενος κάθεται στο εδώλιο με την κακουργηματική κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο. Πάρα το γεγονός ότι είναι ελεύθερος, η αίθουσα είναι αστακός από αστυνομικούς, ενώ συγγενείς της εκφράζουν την οργή τους αποκαλώντας «δολοφόνο» τον κατηγορούμενο.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής σε κάθειρξη 6,5 ετών.

«Φονικό όπλο» χαρακτήρισε το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου ο πατέρας της 14χρονης, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων, το όχημα ήταν πειραγμένο.

Το δικαστήριο χρειάστηκε να διακόψει λόγω των εντάσεων που επικράτησαν στην αίθουσα, ενώ θα συνεχιστεί με την εξέταση κι άλλων μαρτύρων.