Skip to main content

Μπλόκο σε πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν στον Παυλόπουλο (vid)

Οι συγκεντρωθέντες ήρθαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό φραγμό λίγο πριν το Μέγαρο Μουσικής, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου.

Έξω από το Μέγαρο Μουσικής συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής πολίτες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Οι συγκεντρωθέντες, που διαμαρτύρονταν για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήρθαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό φραγμό λίγα μέτρα πιο πάτω από το Μέγαρο, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου, σε δύο σημεία. Για περίπου τρεις ώρες, χωρισμένοι σε δύο μέτωπα, φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών και για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μικροένταση υπήρξε στην αρχή της διαδήλωσης, όταν τρία άτομα προσπάθησαν να κινηθούν προς το Μέγαρο Μουσικής με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής, μια ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από το σώμα των διαδηλωτών και επιχείρησε να περάσει εκ νέου στον χώρο του Μεγάρου. Ωστόσο, τα άτομα απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να περάσουν από το συγκεντρώμενο πλήθος, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση. Οι δυνάμεις προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης (δείτε εδώ).

Η διαμαρτυρία έληξε γύρω στις 21.30, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές και μία σύλληψη.