Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποθέωση του Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (φωτο+vid)

Κατάμεστο το κλειστό γυμναστήριο του Ευόσμου από 2.000 μέλη της «γαλάζιας» νεολαίας. Παρών και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παροξυσμό προκάλεσε στους νεολαίους της ΝΔ η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο κλειστό γυμναστήριο του Ευόσμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσήλθε στον χώρο ενώ το συνέδριο βρισκόταν σε εξέλιξη και εισέπραξε την αποθεωτική υποδοχή των μελων της ΟΝΝΕΔ οι οποίοι έστειλαν μήνυμα νίκης της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Το κλειστό είναι κατάμεστο και επικρατεί ενωτικό κλίμα, με τις τοποθετήσεις, τόσο των επίσημων, όσο και των στελεχών της «γαλάζιας» νεολαίας να είναι ενωτικές και εμφατικές σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση τόσο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, όσο και του Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι διεκδίκησαν την προεδρία με τον κ. Μητσοτάκη, πλην όμως και οι δυο στις σύντομες παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν στην προοπτική νίκης της ΝΔ και στην πρωθυπουργοποίηση του κ. Μητσοτάκη.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης, Τζιτζικώστας και ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης έστησαν πηγαδάκι στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο, να παρακολουθεί τον κ. Γεωργιάδη να παραδίδει μαθήματα tweeting στους άλλους.

 

«Από σήμερα 'Παίζουμε Επίθεση'», ήταν το σύνθημα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος, στην παρέμβασή του, υιοθέτησε το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε σύνθημα εκλογών, λέγοντας ότι «Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, από το 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, μία εβδομάδα πριν από το Συνέδριο επανεκκίνησης της Νέας Δημοκρατίας, ξεκινάει η μεγάλη πορεία, για να απαλλάξουμε τη χώρα οριστικά από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση, για να ξαναφέρουμε μεγάλες νίκες στην παράταξή μας, για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ο περιφερειάρχης ζήτησε την άμεση ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Δεν μπορεί άλλο να συνεχίζεται η υποκρισία με το άρθρο 16 του Συντάγματος. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο τις ιδεοληψίες της αριστεράς. Επιτέλους, πρέπει τώρα να προχωρήσουμε στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έκανε λόγο για καλλιέργεια κλίματος ανομίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης για πάντα ΟΝΝΕΔίτης», προκαλώντας ενθουσιασμό. Χαρακτήρισε την ΟΝΝΕΔ «καρδιά της παράταξης» και τόνισε ότι είναι από τα σπουδαιότερα όργανα του κόμματος, καθώς όσοι συμμετέχουν ενεργά μελλοντικά αναδεικνύονται σε σημαντικά στελέχη της ΝΔ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είπε είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που έγινε πρόεδρος και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, που έγινε γραμματέας του κόμματος. Ο κ. Γεωργιάδης προέβλεψε θρίαμβο της «γαλάζιας» νεολαίας στις φετινές φοιτητικές εκλογές, αλλά και της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές, που όπως είπε έρχονται πολύ γρήγορα. Ειδική αναφορά έκανε και στον κ. Τζιτζικώστα και τόνισε πως από κοινού θα βοηθήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα αποχώρησε από το βήμα τραγουδώντας το σύνθημα: ΟΝΝΕΔ ΟΝΝΕΔ πρωτοπορία ζήτω η Νέα Δημοκρατία.

Με... ποδοσφαιρικές αναφορές ήταν η ομιλία του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος είπε ότι το επόμενο γκολ η νεολαία του κόμματος θα το βάλει στις φοιτητικές εκλογές της 18ης Μαΐου, ενώ έστειλε και αυτός μήνυμα ενότητας και νίκης της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, Νίκος Λυσιγάκης, δεν εισακούστηκε στις συνεχείς εκκλήσεις του να διακοπεί το κάπνισμα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στην αίθουσα να γίνει αποπνικτική.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. «Η ΟΝΝΕΔ έχει προσφέρει στη νεολαία, το κόμμα και την πατρίδα», είπε. Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «νέο οραματιστή που θα αλλάξει τον τόπο» και σημείωσε ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ ότι «θα εγγυηθούν όλοι και η ΟΝΝΕΔ τις μεγάλες καταστατικές αλλαγές, που θα επιτρέψουν στη βάση της ΝΔ, σε όλες τις υγιείς δυνάμεις να βάλουν σε έναν νέο δρόμο και να δώσουν οξυγόνο στη ΝΔ. Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό».

 To «παρών» στις εργασίες του συνεδρίου δίνουν οι βουλευτές της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.